Δεν θα μπούμε στο γύψο | Α΄ Σύλλογος Αθηνών

Η ανακοίνωση του Α΄ Σύλλογου Αθηνών Π.Ε.:

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, πρέπει να βρει αγωνιστική διέξοδο η οργή και η αγανάκτηση όλων μας, για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, για την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για τη μη ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για τις αντιεκπαιδευτικές και αντιπαιδαγωγικές της κατευθύνσεις στο θέμα της  εξ αποστάσεως που θέτουν εμπόδια στους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν ουσιαστικά τους μαθητές τους.

 

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Να απεργήσουμε μαζικά και να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Πρόκειται για τις ζωές και τα δικαιώματά μας. Τα πρώτα αιτήματα μας έχουν να κάνουν με την υγεία και με την άμεση ανάγκη να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που πεισματικά και εγκληματικά η κυβέρνηση αρνείται να πάρει για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. 

Διεκδικούμε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν (15ρια τμήματα, μαζικά δωρεάν τεστ, ενισχυμένη καθαριότητα, σχολιατρικές υπηρεσίες κλπ.). Διεκδικούμε κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της εξ αποστάσεως και το δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικός να επιλέγει τους τρόπους επικοινωνίας και στήριξης των μαθητών του.

Την ίδια στιγμή και ενώ η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά στη ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Νομοθετούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Νομοθετούν την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, το σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς, δε θα δεχτούμε οι μαθητές μας να ζήσουν χειρότερα από εμάς, να επιστρέψουμε σε συνθήκες δουλείας «100 χρόνια πίσω».

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Υπερασπιζόμαστε τα συνδικάτα και τα σωματεία μας απέναντι στην κυβερνητική επίθεση και τα σχέδια απαγόρευσης των απεργιών.

Η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου από την κυβέρνηση έγινε με επίκληση των υγειονομικών δεδομένων. Τους διέψευσαν με δημόσιες δηλώσεις τους οι ίδιοι οι κυβερνητικοί λοιμωξιολόγοι λέγοντας ότι ποτέ η σχετική επιτροπή ειδικών δεν πρότεινε απαγόρευση της πορείας. 

Ας σταματήσει λοιπόν η κυβέρνηση να επικαλείται τα υγειονομικά δεδομένα για να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: θέλει να μας βάλει στο γύψο, να μας φιμώσει, να ακυρώσει τον αγώνα και την αντίσταση του λαού, της νεολαίας και του συνδικαλιστικού κινήματος. Δεν θα της περάσει. Αποδείξαμε στις πορείες του Πολυτεχνείου ότι έχουμε το σθένος και την αποφασιστικότητα  να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση και μπορούμε να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα. Οι μόνοι που δεν τήρησαν αυτά τα μέτρα ήταν οι δυνάμεις καταστολής, η αστυνομία και τα ΜΑΤ. 

Το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην απεργία δεν το διαπραγματευόμαστε. Κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων, την Πέμπτη 26/11, στις 11π.μ. Κλαυθμώνος/Υπουργείο Εργασίας

Από το Δ.Σ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password