Παίζουμε; 11 Παιχνίδια για την Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση και όχι μόνο

Η Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση δυστυχώς είναι μια καθημερινή πλέον πραγματικότητα. Οι Εκπαιδευτικοί καλούμαστε να κάνουμε την επαφή με τα παιδιά όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. 

Έχω συγκεντρώσει κάποιες ιδέες που έχουν καταγραφεί σε ομάδες εκπαιδευτικών στο διαδίκτυο για παιχνίδια στην ΕξΑΕ και μαζί με κάποιες δικές μου προτάσεις, δημιούργησα οπτικοποιημένες καρτέλες για να τις παρουσιάζουμε στα παιδιά. 

ΠΑΙΖΟΥΜΕ;;;;;

1. Η Μάγισσα Παρδέλω: Φέρε κάτι που έχει χρώμα…

2. Δίνω ένα αίνιγμα για ένα αντικείμενο. Τα παιδιά βρίσκουν τη λύση και το βρίσκουν στο σπίτι.

3. Κλείνω το μικρόφωνο κάποιου και πρέπει να μας πει μια λέξη. Τα παιδιά μαντεύουν ποια λέξη λέει.

4. Συνέχισε τη φράση…
Λέω μια φράση. Σήμερα πήγα στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα… μακαρόνια. Το επόμενο παιδί συνεχίζει τη φράση… Σήμερα πήγα στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα μακαρόνια και μπανάνες κοκ. Ομοίως, μπορούμε να αλλάζουμε τις φράσεις πχ “Σήμερα άνοιξα το ψυγείο και έφαγα…”

5. Η ανακατωσούρα.
Βάζω μουσική και τα παιδιά φέρνουν διάφορα αντικείμενα από διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Στη συνέχεια μαντεύουμε από ποιο δωμάτιο ήταν το αντικείμενο. Ετοιμάζουμε και ψηφιακά το παιχνίδι και ταξινομούμε τα αντικείμενα.
6. Ολυμπιακοί Αγώνες… στο σπίτι μαζί με τους γονείς. Παιδιά και γονείς παίζουν διάφορα “αθλήματα”.
7. Η μπουγάδα: Παίρνω δέκα μανταλάκια και προσπαθώ να τα βάλω στο κουκλάκι μου ή στην μπλούζα της μαμάς.
8. Βρες και φέρε…
9. Ο καθρέφτης: Δείχνω μια φατσούλα και την μιμούμαστε
10. Φτιάχνω λεξικό από…. ένα γράμμα. 
Τα παιδιά με παιχνίδι ταχύτητας φέρνουν αντικείμενα από το συγκεκριμένο γράμμα. Στη συνέχεια ζωγραφίζουν αντικείμενα από αυτό το γράμμα στο μπλοκ, ένα γράμμα για κάθε σελίδα και τέλος, προσθέτουμε σε ένα PowerPoint αντίστοιχα cliparts. Έτσι δημιουργούμε τόσο ψηφιακό όσο και έντυπο λεξικό.
11. Μάντεψε ποιος γελάει…
Ζητούμε φωτογραφίες από τα χαμόγελα των  παιδιών και τα τοποθετούμε σε ξεχωριστές διαφάνειες. Τα παιδιά πρέπει να μαντέψουν ποιος γελάει στη φωτογραφία. Ο εικονιζόμενος γράφει το όνομά του.

Tην παρουσίαση μπορείτε να την βρείτε εδώ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password