Γιατί απαιτούν Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας | ΔΑΚΕ ΔΕ

Η ανακοίνωση-απάντηση της ΔΑΚΕ ΔΕ για την καταγγελία σε βάρος τους προέδρου της Ε ΕΛΜΕ Θεσ/νικης αναφορικά με το θέμα των μετακινήσεων και την άρνηση του προέδρου να τις υπογράψει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: “γιατί απαιτούν Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας από τον Κ. Δανδίκα, όταν μπορούν να στείλουν το γνωστό SMS-μετακίνηση σε¨γιατρό¨, το οποίο έστειλαν τα μέλη και ο Γενικός Γραμματέας κόμματος”

Η ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη έκπληξη, διαβάσαμε την καταγγελία των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ σε βάρος του Προέδρου του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ κ. Δανδίκα Χρήσιμου ότι αρνείται να υπογράψει βεβαιώσεις μετακίνησης των μελών του Δ.Σ. για τους σκοπούς του Σωματείου. Τον ειρωνεύονται, γιατί υπέβαλε αίτημα στη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να του απαντήσουν γραπτά, αν είναι θεσμικά-νομικά αρμόδιος να εκδίδει Βεβαιώσεις μετακίνησης. Με άλλα λόγια, τον μέμφονται για την υπευθυνότητά του. Κατηγορείται και δυσφημείται ο Πρόεδρος, λες και είναι αυτός που επέβαλε το lockdown και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Κι αναρωτιόμαστε, που ζουν άραγε τα μέλη του Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ; Δε ζούνε κι αυτοί στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει αγγίξει τα χίλια κρούσματα ημερησίως και τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στ’ όριά τους; Δε ζούνε στη Θεσσαλονίκη, την οποία σπεύδουν να συντρέξουν γιατροί και νοσηλεύτριες από την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να στηρίξουν με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους τις Μ.Ε.Θ. της πόλης μας; Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία δεν δύναται να ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους ν’ αντιπολιτευθούν την κυβέρνηση.

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτό το δεύτερο lockdown οι εργαζόμενοι μετακινούνται από και προς την εργασία τους με Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας, η οποία εκδίδεται μέσω του πληροφορικού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Τα μέλη του Δ.Σ. ζητούν ευθέως από τον Πρόεδρο, να παραβιάσει τα απαγορευτικά μέτρα, δηλαδή να παρανομήσει. Βλέπουν παντού χίμαιρες, καθώς του καταλογίζουν απόπειρα παρεμπόδισης(!) της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Πραγματικά, απορούμε γιατί απαιτούν Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας από τον Κ. Δανδίκα, όταν μπορούν να στείλουν το γνωστό SMS-μετακίνηση σε¨γιατρό¨, το οποίο έστειλαν τα μέλη και ο Γενικός Γραμματέας κόμματος, παραβιάζοντας την απαγόρευση, η οποία ίσχυε για όλους τους πολίτες του Ελληνικού κράτους. Λες κι όσοι δεν κάναμε πορεία ή επαναστατικό ακτιβισμό τύπου Βαρουφάκη την 17η Νοεμβρίου, δεν είμαστε δημοκράτες και δεν τιμούμε τη μνήμη των νεκρών αγωνιστών για την ελευθερία και τη δημοκρατία! Κι εν τέλει, γιατί δεν αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη παραβίασης των απαγορευτικών μέτρων;

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάντε ομάδες με τους μαθητές σας στο webex! 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόγραμμα δημοτικών και νηπιαγωγείων για την Εξ Αποστάσεως. | ΥΠΑΙΘ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευφροσύνη Μήτσιου: Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να συγκεντρωθούν στην τηλεκπαίδευση

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password