Διαδικτυακή ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» διοργανώνει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, Διαδικτυακή Ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε ζητήματα ισότητας, αποδοχής της διαφορετικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ένταξης, αλληλεγγύης.

Καλούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες γενικής και ειδικής αγωγής και με τη διαδικασία που εκείνοι επιθυμούν, να επιλέξουν 2 εργασίεςπρακτικές, από εκείνες που περιγράφονται στην παράγραφο 2 της 154583/ΓΔ4/12/11/2020 εγκυκλίου, μία από την Πρωτοβάθμια και μία από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι εργασίες που θα επιλεγούν θα παρουσιαστούν στη Διαδικτυακή Ημερίδα και θα πρέπει να αποσταλούν στο mail: agouvatzi@minedu.gov.gr, έως τη Δευτέρα 30/11/2020 και ώρα 13:00.

Ο σκοπός, οι θεματικές και οι δράσεις θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τις οδηγίες της 154583/ΓΔ4/12/11/2020 εγκυκλίου.

Για την υλοποίηση της Διαδικτυακής Ημερίδας, απαιτείται ο ορισμός ενός υπευθύνου ανά ΠΔΕ o οποίος να έχει πολύ καλή γνώση της πλατφόρμας Webex Meetings. Για το λόγο αυτό οι Περιφερειακοί Δ/ντες θα πρέπει να ορίσουν ως υπεύθυνους-συντονιστές της Διαδικτυακής Ημερίδας τον διαχειριστή του Πληροφορικού Συστήματος της κάθε ΠΔΕ.
Διευκρινίζεται ότι, σε μία ομάδα από κάθε ΠΔΕ το κάθε σχολείο κατά την παρουσίαση θα έχει το δικό του δωμάτιο.

Οι μαθητές θα έχουν 5 λεπτά να παρουσιάσουν το έργο τους και άλλα 5 λεπτά για να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τους ή και ακόμα και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

δείτε ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάντε τεστ (polling) για τους μαθητές σας στο webex. 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάντε ομάδες με τους μαθητές σας στο webex! 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευφροσύνη Μήτσιου: Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να συγκεντρωθούν στην τηλεκπαίδευση

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password