Νίκη Κεραμέως: Συνέντευξη στη “REALNEWS”

Συνέντευξη παραχώρησε στην κυριακάτικη Real News και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα η  Υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στη συνέντευξη της η Υπουργός στρέφεται κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικάq «εάν ήταν στο χέρι του  ΣΥΡΙΖΑ, τα σχολεία απλώς δεν  θα άνοιγαν, ενώ το σύστημα τηλεκπαίδευσης απλώς δεν θα είχε ποτέ δημιουργηθεί»

 Στην ερώτηση “γιατί κλείσατε τα δημοτικά τελευταία και δεν έκλεισαν μαζί με τα Λύκεια και τα Γυμνάσια”;  απάντα ότι οι ειδικοί επιστήμονες, έχουν τεκμηριώσει ότι τα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα τα μικρότερα των 10 ετών, νοσούν σπανιότερα και ηπιότερα από κορωνοϊό, ενώ δεν είναι υπερμεταδότες. …..  “Ωστόσο, η αναστολή της διά ζώσης και νηπιαγωγείων-δημοτικών κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα που δημιουργούν συνολικά τα ανοιχτά σχολεία για περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους”. 

Για το θέμα της παράτασης του κλεισίματος των σχολείων και  μετά τις 30 Νοεμβρίου,  απαντά ότι “όσο τα επιδημιολογικά δεδομένα και η εξάπλωση του ιού στην κοινωνία ευρύτερα επιβάλλουν την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας σχολείων, φροντίζουμε μέσα από τη σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση να συνεχίζεται όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η μαθησιακή διαδικασία

Για τις δυσλειτουργίες  που  παρουσιάζονται  στην τηλεκπαίδευση σχολίασε ότι αυτό έγινε κυρίως την πρώτη μέρα και οφειλόταν στην πτώση του server του παρόχου στο Λονδίνο.

 Αναφέρει ότι σήμερα  το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και ότι γίνονται 39.800 παράλληλες συνεδρίες στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πάνω από 55.000 παράλληλες συνεδρίες στην Πρωτοβάθμια.

Η Υπουργός παιδείας αναφέρθηκε και στα επόμενα νομοσχέδια λέγοντας ότι άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση (ΕΕΚ) και διά βίου μάθηση (ΔΒΜ), που στοχεύει στη συνολική αναβάθμισή τους και στην ανάδειξη της ΕΕΚ-ΔΒΜ σε βασικό αναπτυξιακό μοχλό της χώρας. Ακολουθούν νομοσχέδια για την αξιολόγηση στο σχολικό περιβάλλον καθώς και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας, στην εξυγίανση των διαδικασιών και στη διασύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password