ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ: Για τις άδειες ειδικού σκοπού

ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

22/11/20

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Αποτελεί σταθερή θέση της ΕΛΜΕ από την περίοδο της πρώτης καραντίνας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στη χορήγηση των αδειών ειδικού σκοπού για τους συναδέλφους κι όλους τους άλλους εργαζόμενους. Το ίδιο ισχύει και τώρα, ιδιαίτερα, αφότου έκλεισε η α/βάθμια, οι παιδικοί και οι βρεφικοί σταθμοί. Θεωρούμε ότι τα κριτήρια που τίθενται με το πρόσφατο ΦΕΚ δυσκολεύουν τη χορήγηση της άδειας αυτής και μάλιστα, όταν πολλές Διευθύνσεις Εκπ/σης πανελλαδικά έχουν βιαστεί να απαντήσουν σε συναδέλφους ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να ζητούν δικαιωματικά τις άδειες αυτές, να μην το αποφεύγουν θεωρώντας ότι δεν τις δικαιούνται και να επικοινωνούν με την ΕΛΜΕ για να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με τη χορήγησή τους.

Όσα ορίζει το πρόσφατο ΦΕΚ αμφισβητούν το νόημα της τηλεργασίας!… Είναι σαφές και προφανές ότι η τηλεργασία είναι εργασία. Αν εργάζεται ο/η σύζυγος από το σπίτι, εργάζεται και δεν μπορεί να κάνει φύλαξη των παιδιών!… Στην ίδια λογική αυτοί που θεωρούν ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί με τη φύλαξη των τέκνων, θεωρούν είτε ότι δεν αποτελεί ουσιαστικό μάθημα η τηλεκπαίδευση, είτε ότι η φύλαξη σημαίνει παρκάρισμα στην τηλεόραση! Έλεος!…

Θεωρούμε ότι πρέπει να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών και για όσο ισχύει η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της α/βάθμιας και των παιδικών και βρεφικών σταθμών, καθώς επίσης και σε όσους έχουν τέκνα άνω των 12 ετών και δεν έχουν τη δυνατότητα παροχής τηλεκπαίδευσης από το σπίτι. 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password