Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο: Τηλεκπαίδευση και Προσχολική Αγωγή. Προτάσεις για Παιδαγωγούς

Το Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο και η παιδαγωγός Κατερίνα Ανωγιαννάκη παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο θέμα της τηλεκπαίδευσης στην προσχολική εκπαίδευση, διοργανώνουν δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: ”Τηλεκπαίδευση στην προσχολική ηλικία-Προτάσεις για παιδαγωγούς”,  με στόχο τόσο μια συνάντηση με παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας για να συζητηθούν τυχόν δυσκολίες που παρουσιάζονται στη διεξαγωγή της τηλεκπαίδευσης σε αυτές τις ηλικίες, αλλά και να παρουσιαστούν προτάσεις δράσεων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μην καθιστούν τα παιδιά απλούς θεατές της διαδικασίας.

Η επιστημονική ομάδα του Εργαστήριου Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής Ροδάκινο είναι εντελώς ενάντια στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης σε αυτές τις μικρές ηλικίες μιας και εμπλέκει τα παιδιά σε διεργασίες ωρών παρακολούθησης που επιστημονικά αποδεδειγμένα δεν είναι προς όφελός τους.

Επιπρόσθετα, οι εργαζόμενοι παιδαγωγοί αναγκάζονται να ακολουθήσουν μια τέτοια μέθοδο “μάθησης” μιας και ως εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετο εγκλωβισμό.

Την συνάντηση μπορεί να παρακολουθήσει όποιος/α ενδιαφερόμενος/η σχεδιάζει διαδικτυακή εκπαίδευση αυτή την περίοδο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και θα ήθελε να ανακαλύψει δράσεις που θα προάγουν την συμμετοχή των παιδιών και την εμπλοκή της οικογένειας στην τηλεκπαίδευση όχι ως ένα γεγονός “μάθησης” αλλά ανακάλυψης….

ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020
ΩΡΑ: 18:00-20:00
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με αποστολή μειλ στο teamrodakino@gmail.com γράφοντας τα στοιχεία σας και τον τίτλο της συνάντησης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα zoom.

Σχεδιασμός: Κατερίνα Ανωγιαννάκη, παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας, εμψυχώτρια παιδαγωγικής θεάτρου-θεατρικού παιχνιδιού, MSc Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάντε ομάδες με τους μαθητές σας στο webex! 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρόγραμμα δημοτικών και νηπιαγωγείων για την Εξ Αποστάσεως. | ΥΠΑΙΘ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευφροσύνη Μήτσιου: Πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά να συγκεντρωθούν στην τηλεκπαίδευση 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password