Ζήτησαν 2.000 τάμπλετ και τους δώρισε 200 ο Δήμος

Οι υπολογιστές αυτοί είναι μια προσφορά του Δήμου Βόλου στα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών και μια συνεισφορά στην προσπάθειά τους να μετέχουν ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια, στη διαδικασία της, λόγω της πανδημίας, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση)

205 τάμπλετ σε φτωχές οικογένειες

Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Βόλου παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που ήδη έχουν ενημερωθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες ότι είναι δικαιούχοι, καλούνται την Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020, και την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, στο χρονικό διάστημα από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, να προσέρχονται στο Δημαρχείο του Βόλου για να παραλάβουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (tablet)

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, καλύπτουν περίπου 150 – 200 οικογένειες, οι οποίες θα παραλάβουν ένα tablet, ανεξαρτήτου αριθμού παιδιών.

Σε πρώτη φάση αφορά 59 οικογένειες – δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο καταρτίστηκε η λίστα των οικογενειών, που με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια θα παραλάβουν από ένα τάμπλετ για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης των παιδιών.

Ήδη οι πρώτοι 59 δικαιούχοι, που είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου, ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς για την ακριβή ώρα που θα πρέπει να προσέλθουν την ερχόμενη Δευτέρα, στο δημαρχείο της πόλης για να παραλάβουν την ηλεκτρονική συσκευή χωρίς να προκαλείται συνωστισμός. Την επομένη, τάμπλετ θα μοιραστούν και στους υπόλοιπους δικαιούχους.

Η προμήθεια και διανομή των τάμπλετ έγιναν μετά τα αλλεπάλληλα προβλήματα που καταγράφονται από τα σχολεία, όπου δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών και πολλοί μαθητές είτε αποκλείονται από την τηλεκπαίδευση, είτε αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα με «πρωτόγονα» μέσα λόγω έλλειψης εξοπλισμού.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Βόλου, παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που ήδη έχουν ενημερωθεί από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες ότι είναι δικαιούχοι, καλούνται τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στο χρονικό διάστημα από τις 10.30 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, να προσέρχονται στο Δημαρχείο του Βόλου για να παραλάβουν τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (tablet). Οι υπολογιστές είναι μια προσφορά του Δήμου Βόλου στα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών και μια συνεισφορά στην προσπάθειά τους να μετέχουν ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια, στη διαδικασία της, λόγω της πανδημίας, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση)».

1.958 τάμπλετ και λάπτοπ ζητεί η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Σύμφωνα με στοιχεία της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υπάρχουν ανάγκες για 1.958 τάμπλετ και λάπτοπ σε όλον τον νομό, που ποικίλλουν από σχολείο σε σχολείο αναλόγως με τον αριθμό των μαθητών, αλλά και τα χαρακτηριστικά του μαθητικού πληθυσμού.

Από το σύνολο των 72 σχολικών μονάδων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, τον μεγαλύτερο αριθμό συσκευών έχουν ζητήσει μεταξύ άλλων το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και τα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου.

Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν δοθεί 288 τάμπλετ σε Γυμνάσια και Λύκεια και 280 στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Πληροφορίες από τον «Ταχυδρόμο της Μαγνησίας», 21/11/2020

Δείτε ακόμα

Αλλαγές στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στα Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε.)

Πρόγραμμα δημοτικών και νηπιαγωγείων για την Εξ Αποστάσεως. | ΥΠΑΙΘ

Εγκύκλιος για την εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών, γονέων & εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password