Η Τηλεκπαίδευση μείωσε τις μετακινήσεις κατά 25%

Τη μείωση των μετακινήσεων είχε ως αποτέλεσμα η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία.

Ειδικότερα, από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ η τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα sms για μετακινήσεις μειωθήκαν κατά 25%.

Πιερρακάκης

Μειώθηκαν τα μηνύματα για μετακίνηση των πολιτών, από χθες Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ημέρα που έκλεισαν τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο υπουργός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα «κόφτη» στα μηνύματα στο 13033. Σχετικά με την τηλεκπαίδευση, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «υπάρχουν αρρυθμίες και ζητήματα ανταποκρισιμότητας στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο από τη στιγμή που είναι πρωτόγνωρος ο όγκος κίνησης» διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με την υπουργό Παιδείας.

Υπενθυμίζεται άτι ο περιορισμός των μετακινήσεων και όχι το επιδημιολογικο φορτίο στα σχολεία ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσει τα δημοτικά σχολεία.

Άλλωστε, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμεως επικαλούμενοι τους ειδικούς είχαν δηλώσει ότι η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον δεν φαίνεται να είναι πρόβλημα και ότι αυτό που είναι πρόβλημα είναι η κινητικότητα.

Κεραμέως

«Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα και δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες, στις οποίες δεν έχει διαπιστωθεί τάση διασποράς του ιού. Τα μέτρα στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενήλικων», είχε πει η κ. Κεραμέως.

Πέτσας

Ο κ. Πέτσας είχε αναφερθεί και σε συγκεκριμένο αριθμό παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που φτάνουν τα 650.000 με αποτέλεσμα να γίνονται αντίστοιχες μετακινήσεις γονέων, παππούδων, γιαγιάδων.

 

 

Δείτε ακόμα

Μεμονωμένα τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Έδωσαν 2 υπολογιστές για 200 μαθητές και 25 δασκάλους

Εγκύκλιος για απουσιολόγια αναπληρωτών ΕΣΠΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password