Νέα σενάρια για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Νέα σενάρια για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Νέα σενάρια επεξεργάζονται οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

 Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και σε ρεπορτάζ της Μάρνυς Παπαματθαίου αναφέρεται ότι η  ιδέα για βάσεις εισαγωγής σε συγκεκριμένο μάθημα θα ορίζεται από το κάθε τμήμα η σχολή μάλλον εγκαταλείπεται.

Με βάση το νέο σενάριο,  η βάση εισαγωγής σε κάθε τμήμα των ΑΕΙ δεν θα είναι ένας απόλυτος αριθμός, αλλά θα είναι ένα βαθμολογικό όριο που θα επιλέγεται κατά περίπτωση και επιστήμη, σε συνάρτηση με τον γενικό μέσο όρο της επίδοσης όλων των υποψηφίων πανελλαδικά. Δηλαδή, εάν ο μέσος όρος της επίδοσης όλων των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις μιας χρονιάς είναι το 9, το κάθε τμήμα θα μπορεί να αναπροσαρμόζει τη βάση εισαγωγής στα μαθήματα του λίγο προς τα πάνω ή λίγο προς τα κάτω από αυτό, ανάλογα με τις επιλογές του και με τα δεδομένα της κάθε εξεταστικής περιόδου.

Η πρόταση αυτή θα ισορροπεί το σύστημα, εάν π.χ. σε μια εξεταστική περίοδο προκόψουν πιο απαιτητικά ή πιο απλά θέματα, τα οποία θα ακολουθούνται αντίστοιχα από «στρατιές» αποτυχόντων ή αντίστοιχα αριστούχων. 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password