Μαζικά τεστ σε μαθητές & εκπαιδευτικούς την άλλη βδομάδα

Τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του.

Για τα τεστ

Μητσοτάκης : Μαζικά τεστ κοροναϊού σε Γυμνάσια και Λύκεια πριν ανοίξουν

Τη διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το lockdown στις 30 Νοεμβρίου, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του.

Θα πραγματοποιηθούν «έξυπνα στοχευμένα τεστ» για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την εβδομάδα 23-27 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα παραταθεί ή όχι η τηλεκπαίδευση

Συνέντευξη Πέτσα στα παραπολιτικά (17/11/2020)

Σήμερα τα τεστ έχουν φτάσει να είναι 25 με 28 χιλιάδες. Αυτός είναι ένας μέσος όρος στην Ελλάδα. Είχαμε ξεκινήσει στις αρχές της πανδημίας με περίπου 800 με 1.000 τεστ την ημέρα. Άρα έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και μας βοηθάει σ’ αυτό και η δυνατότητα που είχαμε να δεσμεύσουμε πολλές χιλιάδες rapid test, τα γρήγορα τεστ. Από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα. έχουν γίνει πάνω από τα 2 εκατομμύρια τεστ. Τα τεστ, κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιούνται είτε για την ιχνηλάτηση στενών επαφών σε ένα κρούσμα είτε για επιδημιολογικούς λόγους όπως συστήνει η Επιτροπή των Ειδικών και εκτελεί ο ΕΟΔΥ. Παράδειγμα στα σχολεία μας,  σε κάποιες περιοχές που είναι με μεγάλη επιβάρυνση, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Το γεγονός ότι πλέον έχουμε σε μεγάλη ποσότητα rapid test αξιόπιστα, θα βοηθήσει στο επόμενο στάδιο, να έχουμε μια καλύτερη κάλυψη του πληθυσμού.

Συνέντευξη Πέτσα στο Mega

Σε άλλη συνέντευξή του στο Mega, υποστήριξε ότι «στις προθέσεις του Μαξίμου είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία».

 «Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα. Το οριστικό πλάνο θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας», υπογράμμισε.

Άνοιγμα μετά τις 7/12

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», με δεδομένο ότι δεν έχει καταγραφεί η αναμενόμενη πτώση κρουσμάτων κορονοϊού, ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να γίνει πλέον στις 7 Δεκεμβρίου.

Δηλώσεις του Μητσοτάκη στη Βουλή

Η συνέντευξη στον ΣΚΑΙ

Η συνέντευξη στα Παραπολιτικά

Δείτε ακόμα

Νέα σενάρια για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Η Κ.Υ.Α. για την αποζημίωση των αξιολογητών του ΕΟΠΠΕΠ

Πρόεδρος ΔΟΕ: Απουσιάζει η ειλικρίνεια

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password