“Κόφτης” στις άδειες σε εκπαιδευτικούς 

Ειδικοί όροι για ειδική άδεια σε εκπαιδευτικούς 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας καθορίζονται ειδικότερες διαδικασίες για τη χορήγηση αδείας ειδικού σκοπού σε εκπαιδευτικούς και σε μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).


Η εγκύκλιος ειδικότερα αναφέρει ότι κατά την τρέχουσα περίοδο η αιτιολογία για τη χορήγηση αδείας ειδικού σκοπού θα πρέπει να είναι ειδική και πλήρης με βάση τις πραγματικές ανάγκες τόσο της υπηρεσίας όσο και του/της ενδιαφερόμενου/ης.

Κατά την τρέχουσα περίοδο που τα σχολεία τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας και οι εκπαιδευτικοί απασχολούνται με τηλεκπαίδευση, καλούμενοι να  ανταποκριθούν σε ιδιαίτερες και κρίσιμες συνθήκες, η αιτιολογία θα πρέπει να είναι ειδική και πλήρης  με βάση τις πραγματικές ανάγκες τόσο της υπηρεσίας όσο και του/της ενδιαφερομένου/ης“.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι η παροχή τηλεκπαίδευσης μπορεί να συνδυάζεται με τη φύλαξη των παιδιών εάν αυτά είναι πάνω από την ηλικία των 12 ετών( δηλαδή πηγαίνουν στο Γυμνάσιο).

Για τη χορήγηση Λοιπόν της άδειας ειδικού σκοπού σε εκπαιδευτικούς θα πρέπει σύμφωνα με την εγκύκλιο να λαμβάνονται υπόψη  και άλλα στοιχεία εκτός από την ηλικία των τέκνων όπως ο τρόπος και τόπος παροχής διδακτικού έργου ύπαρξη άλλου μέλους οικογένειας στο σπίτι καθώς και το αν  υπάρχει σύζυγος  εκπαιδευτικός στον/ην  οποίο/α  επίσης έχει χορηγηθεί ειδική άδεια .

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε περίπτωση που και ο/η σύζυγος εργάζεται στο δημόσιο, αλλά δεν απασχολείται σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και στις λοιπές υπηρεσίες της παρ.5 του άρθρου 5 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (Α’ 55), θα πρέπει για να εξεταστεί το αίτημα της/του εκπαιδευτικού να υπάρχει αιτιολογημένη απόφαση της υπηρεσίας του/της συζύγου περί μη χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού.

Στην εγκύκλιο επίσης αναφέρεται ότι στους/στις εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, των οποίων τα τέκνα (μέχρι τεσσάρων ετών) δεν έχουν εγγραφεί σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δεν χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού.

Η εγκύκλιος καλεί να επανεξεταστούν οι άδειες ειδικού σκοπού που έχουν  ήδη χορηγηθεί  με βάση τα  παραπάνω.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Εγκύκλιος  για άδειες ειδικού σκοπού σε εκπαιδευτικούς

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password