Δύσκολη για όλους η τηλεκπαίδευση

Με τις δυσκολίες που όλοι γνωρίζουν και όλοι αναγνωρίζουν ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση κα για τους μαθητές δημοτικού αλλά και τα νηπιαγωγεία! Η εμπειρία των προηγούμενων μηνών αλλά και η υπερφόρτωση των δικτύων οδήγησε στην απόφαση να γίνουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των ωρών ώστε να μην «κλατάρει» το σύστημα και να μπορέσουν οι μαθητές να κάνουν μάθημα.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Καμπουράκης μιλώντας στο ITV αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και στις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών που ενώ είχε αποφανθεί ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν τελικά έλαβαν την απόφαση να κλείσουν.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τα μέτρα δεν υποδεικνύονται λοιπόν από το επιδημιολογικό φορτίο στα σχολεία. «Είναι μέτρα καθαρά προληπτικού χαρακτήρα, που συνδέονται με την έξαρση της πανδημίας ευρύτερα στην κοινωνία και στοχεύουν στη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων. Όσο τα σχολεία είναι κλειστά, τότε υπάρχει εκ των πραγμάτων πολύ μεγάλη μείωση της ευρύτερης κινητικότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης που και εκείνος έγινε αποδέκτης πολλών αιτημάτων να μην κλείσουν τα σχολεία καθώς υπάρχουν αρκετοί μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν έχουν υπολογιστή -τάμπλετ.

Ο κ. Καμπουράκης μάλιστα, έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να βρεθούν λύσεις για την προμήθεια τάμπλετ και έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας.

«Να υπενθυμίσουμε ότι ο πληθυσμός μαθητών και εκπαιδευτικών αγγίζει το 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους, και αν προσθέσει σε αυτό κανείς και έναν γονιό/συνοδό για κάθε παιδί Δημοτικού αλλά και το βοηθητικό προσωπικό κ.ά., τότε ο μετακινούμενος πληθυσμός ξεπερνάει τα 2,3 εκατομμύρια. Αιτία λοιπόν της απόφασης είναι η κινητικότητα -γιατί μέσω αυτής τρέφεται ο ιός- και στόχος είναι ο περιορισμός της. Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι -μετά το lockdownη κινητικότητα έχει μειωθεί, αλλά όχι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, θέμα υπερμετάδοσηε στα σχολεία, αλλά θέμα μεγάλης κινητικότητας από και προς τα σχολεία. Και η κινητικότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ανάγκη να περιοριστεί. Ευχόμαστε όλοι να τηρήσουν τα μέτρα ώστε να τελειώσει αυτή η δύσκολη περίοδος και να επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές αίθουσες» κατέληξε ο κ. Καμπουράκης.

IoanninaTV Ειδήσεις

Καθημερινά τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης

Ενέργειες για την προμήθεια tablet πλην αυτών του υπουργείου

Δείτε ακόμα

“Ειδικοί όροι” για ειδική άδεια σε εκπαιδευτικούς

ΕΠΕΙΓΟΝ: Έγκριση προγραμμάτων για την διαδικτυακή εκπαίδευση

ΝΕΕΣ Οδηγίες για τη χρήση μάσκας στα Ειδικά Σχολεία

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password