Πρεμιέρα πρωτοβάθμιας στην τηλεκπαίδευση με πολλά προβλήματα

Με πολλά προβλήματα ξεκίνησε σήμερα η τηλεκπαίδευση στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία.

Σε πολλές περιοχές της χώρας δάσκαλοι και νηπιαγωγοί αναφέρουν είτε ότι δεν μπόρεσαν να συνδεθούν από την πρώτη ώρα, είτε ότι δεν μπόρεσαν οι μαθητές τους να μπουν στην εικονική τάξη, είτε όλα τα προβλήματα μετάδοσης ήχου και εικόνας έκαναν αδύνατη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε πανελλαδικό επίπεδο η εικόνα που μεταφέρεται είναι μάλλον απογοητευτική και δημιουργεί προβληματισμούς για το μέλλον εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Δεν είναι δυνατόν παρατηρούν αρκετοί εκπαιδευτικοί  σε κάποιες περιοχές της χώρας που από ότι φαίνεται είναι λιγότερες να γίνονται κανονικά τα μαθήματα  και στις περισσότερες να μην είναι δυνατή η σύνδεση στο δίκτυο είτε των εκπαιδευτικών είτε των μαθητών.

Από την πλευρά τους, πάντως, πηγές του Υπουργείου Παιδείας έκαναν λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις» που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σύνδεσή τους και υποστήριζαν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις 15.51 σήμερα, ήταν «συνδεδεμένα πάνω από 47.000 τμήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου που αντιστοιχούν σε 700.000 μαθητές». Σημειώνεται ωστόσο ότι το σύνολο των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία ανέρχεται σε 722.851, ενώ το σύνολο των τμημάτων αγγίζει τα 46.751. Βεβαίως, ο αριθμός των τμημάτων είναι μεγαλύτερος, καθώς συνδέονται και εκπαιδευτικοί για να κάνουν δοκιμαστικά.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password