ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ χωρίς ίντερνετ στο σχολείο και σε όλη την περιοχή

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου, του Νομού Χανίων, σε δηλώσεις της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ξέσπασε λέγοντας ότι στο παραθαλάσσιο χωριό δεν υπάρχει καν ίντερνετ, και η κυβέρνηση απέτυχε παρότι είχε οκτώ μήνες να σχεδιάσει μια λειτουργική φόρμα ώστε να συνεχίσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους.

Δηλώσεις στο ραδιόφωνο

Η κυρία Μπουμπόναρη, η οποία μίλησε στο Zaipa Radio 89.6, επισήμανε ότι οι παραλείψεις είναι πολλές στην υλοποίηση της ταλεκπαίδευσης:

«Ως εκπαιδευτικός μένω σε αυτό που ζητήσαμε εξαρχής, τα παιδιά να έρχονται σε μικρά τμήματα εκ περιτροπής και μία ημέρα θα μπορούσε να γίνεται τηλεκπαίδευση, ώστε να είναι τουλάχιστον τρεις ημέρες στο σχολείο με το 50°/ο της ύλης. Το υπουργείο τα γνώριζε αυτά από τον Μάρτιο, όμως βλέπουμε τάξεις με 25 ακόμα και 28 παιδιά. Τώρα αυτά τα παιδιά θα μείνουν στο σπίτι ή θα πηγαίνουν στον παππού και στη γιαγιά; Αυτούς, όμως, δεν θέλουν να προστατεύσουν»;

Η ίδια έχει τρία παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη τρεις υπολογιστές και καλή σύνδεση για να μπορούν να συνδεθούν για τόσες ώρες χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου τόνισε επίσης στο zarpanews.gr:

«Στη Ροδοπού, για παράδειγμα, ο ΟΤΕ δεν έχει καν σταθερή γραμμή, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στην περιφέρεια χρησιμοποιούν πλέον αποκλειστικά κινητά τηλέφωνα. Τα παιδιά αυτή τη στιγμή είναι μόνα τους στο σπίτι κι έχουν ένα κινητό -των γονιών τους- για να κάνουν μάθημα. Από το υπουργείο Παιδείας δεν έχει έρθει τίποτα στα σχολεία. Επιπλέον κάποιοι από τους αναπληρωτές καθηγητές που έρχονται για λίγο καιρό δεν έχουν σταθερές συνδέσεις για να διδάξουν από το σπίτι τους»

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password