Eργαστήριο για εκπαιδευτικούς για διαθεματικές προσεγγίσεις στην τάξη

Ένα διαδικτυακό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, που σκοπό έχει να τους μάθει πώς μπορούν να εφαρμόσουν στην τάξη διαθεματικές προσεγγίσεις σχετικά με τις νέες μορφές ψηφιακών αρχείων και τη σχέση τους με την τέχνη και το περιβάλλον, παρουσιάζει το Ίδρυμα Ωνάση.

Το εργαστήριο ξεκινά στις 19/11 και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη μέχρι και τις 17/12, από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων (15 ευρώ) στο 213-01.78.002.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ONASSIS EDUCATION

ΑΠΟΖΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΠΑΝΙΑ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΟΥ.

Από το 1978, το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ προσφέρει ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ προς πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στηρίζει οικονομικά σχολεία, πανεπιστημιακές έδρες και προγράμματα ελληνικών σπουδών εκτός Ελλάδος, προωθεί το έργο ακαδημαϊκών επιδραστικών για τη σημερινή εποχή μέσα από τα Bραβεία Ωνάση, έχει δημιουργήσει τον διεθνώς καταξιωμένο θεσμό των Επιστημονικών Διαλέξεων στο ΙΤΕ της Κρήτης με τη συμμετοχή κατόχων βραβείου Νόμπελ, και έχοντας υποστηρίξει στο παρελθόν τη συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών στον παγκοσμίως αναγνωρισμένο επιστημονικό θεσμό των Lindau Nobel Laureate Meetings.

Η εκπαίδευση έχει νόημα μόνο όταν απευθύνεται σε όλους. Αυτή δεν είναι μόνο μία διατύπωση αλλά μια σαφής πολιτική θεώρηση, που στηρίζεται στον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και σε ένα ξεκάθαρο όραμα. Κάθε χρόνο, ο τομέας Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση μεγαλώνει και καταρτίζει ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό. Ανοίγει τις πόρτες της Ωνασείου Βιβλιοθήκης στο ιστορικό, νεοκλασικό κτίριο της Λεωφόρου Αμαλίας, για να παρουσιάσει προγράμματα για παιδιά και ενήλικες, οικογένειες και ερευνητές, φέρνοντάς τους σε επαφή με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και την πνευματική δραστηριότητα των ανθρώπων του τόπου. Αντιστοίχως, το ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΦΗ, τη φροντίδα και προώθηση του οποίου έχει αναλάβει το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, συνεχίζει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα σε ΑΘΗΝΑ και Περιφέρεια και δημιουργεί κανόνες ανοιχτής πρόσβασης, μέσω του ψηφιακού του αποθετηρίου, σε όλο το ψηφιοποιημένο υλικό, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες έρευνες και διεπιστημονικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο.

Στο ίδιο πλαίσιο, το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ προσφέρει οικονομική υποστήριξη σε πανεπιστήμια με έδρες, τμήματα ή προγράμματα σπουδών που σχετίζονται με τις ελληνικές σπουδές. Μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα έχει ενισχύσει πάνω από 100 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε 40 χώρες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Αυστραλία και την Ασία – όπου διδάσκεται ο ελληνικός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ως επιστημονικό αντικείμενο.

Ως ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς αυτών των Πανεπιστημίων, όπως και των δυσκολιών που αυτά αντιμετωπίζουν, το Ίδρυμα χρηματοδοτεί θεσπισμένα πανεπιστημιακά προγράμματα Ελληνικών Σπουδών, τα οποία εκπονούν σημαντικό και συνεπές έργο. Επίσης υποστηρίζει οικονομικά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου διδάσκεται η Αρχαία και Νέα Ελληνική Γλώσσα και ο ελληνικός ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητές του, το Ίδρυμα χορηγεί ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε Έλληνες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και σε μη Έλληνες για έρευνα και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα. Αυτό το μωσαϊκό συμπληρώνεται από προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης, όπως το πρόγραμμα «Η μουσική αγαπά τον αυτισμό», τα οποία κάνουν πράξη την έννοια της άρσης του αποκλεισμού. Κάθε χρόνο, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του τομέα Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση απευθύνονται σε άτομα από όλο το ηλικιακό φάσμα –από βρέφη μέχρι ανθρώπους άνω των 65– αποτυπώνοντας με σεβασμό τον στίχο του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: «Δεν έχω ούτε μια άσπρη τρίχα στην ψυχή μου».

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password