“Εισέβαλαν” & έβριζαν καθηγητές στην Τηλεκπαίδευση

«Χάκερς» μπήκαν σε διαδικτυακά μαθήματα και έβριζαν τους καθηγητές

Δύο περιπτώσεις σε Ρόδο και Κάλυμνο

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ροδιακή» γίνεται αναφορά σε 2 περιστατικά που έλαβαν χώρα σε σχολεία της Ρόδου και της Καλύμνου ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι έρευνες για τον εντοπισμό των άγνωστων δραστών οι οποίοι «χακάροντας» τους κωδικούς μαθητών και μαθητριών εισέβαλλαν στα διαδικτυακά μαθήματα δημιουργώντας αναταραχή.

Στο νομό μας αυτό συνέβη σε Γυμνάσιο στην Κάλυμνο αλλά και σε ένα ακόμα Γυμνάσιο της Ρόδου όπου στην πρώτη περίπτωση οι δράστες εξύβρισαν τους καθηγητές κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων και στη δεύτερη περίπτωση προέβαλαν βίντεο με ακατάλληλες σκηνές ερωτικού περιεχομένου!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, «το ίδιο συνέβη και σε άλλα σχολεία όχι μόνο στο νομό μας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρα μας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας».

Σε κάθε περίπτωση ήδη από χθες έχει ζητηθεί από όλους τους μαθητές να εισέρχονται στο σύστημα για τα διαδικτυακά μαθήματα με τα αληθινά τους στοιχεία και όχι με τη χρήση ψευδωνύμων όπως γίνονταν σε ορισμένες περιπτώσεις προηγουμένως, ούτως ώστε να δυσχεραίνονται τέτοιου είδους «εισβολές».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομαρκάκη, με εξαίρεση αυτό το περιστατικό αλλά και μικρές αλλά αντιμετωπίσιμες δυσκολίες που υπήρξαν τις πρώτες ημέρες, τα διαδικτυακά μαθήματα διεξάγονται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ροδιακή, 17/11/2020

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ προς εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάνος Παυλάκης: Για την Πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Ενηλίκων 

1 Comment

  • Ένας δάσκαλος Reply

    18 Νοεμβρίου, 2020, 5:18 μμ at 17:18

    … «χακάροντας» τους κωδικούς μαθητών και μαθητριών … : ΔΕΝ έγινε έτσι (μάλλον είναι υπερβολή και ανασφάλεια του αρθρογράφου.)
    Διέρρευσε ο σύνδεσμος του εκπαιδευτικού και μπήκε παρείσακτος στην ψηφιακή τάξη. Ο/η εκπαιδευτικό με δύο κλικ εύκολα πετάει έξω τον οποιοδήποτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password