Οι αλλαγές στους διορισμούς στο Δημόσιο με τον νέο νόμο

Με πανελλήνιες εξετάσεις οι διορισµοί στο Δημόσιο.

Αλλαγές στον τρόπο διορισµού στο Δημόσιο φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

 Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά στις γραπτές δοκιμασίες που θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, για το σύνολο των θέσεων µόνιµου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των κατηγοριών εκπαίδευσης ΠΕ, ΤΕ και ∆Ε, αλλά και του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων, και θα περιλαμβάνουν δύο µέρη:

Εξέταση γνώσεων, και Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας.

Η γραπτή εξέταση θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και γνώσεων που συνδέονται με τη φύση των συγκεκριμένων κλάδων με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών ή με ανάπτυξη κειμένου ή με συνδυασμό των δύο. Η δοκιμασία θα αξιολογεί ιδίως δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, δεξιότητες ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων στο χώρο εργασίας, ιεράρχησης προτεραιοτήτων και ποιοτικής και αποδοτικής εργασίας.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ:

Οι πρόσθετες διαγωνιστικές διαδικασίες μπορεί να περιλαμβάνουν πρακτική δοκιμασία ή εξέταση ειδικών γνώσεων. Οι πρακτικές δοκιμασίες περιλαμβάνουν ιδίως τεστ προσομοίωσης στο αντικείμενο απασχόλησης της θέσης, αθλητικές δοκιμασίες, δοκιμασίες ορθοφωνίας ή ψυχομετρικά τεστ. Για θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού θα απαιτείται και ατομική συνέντευξη με τους/τις υποψηφίους/ ες. 

Βαθμολογητές/τριες, αναβαθμολογητές/τριες ή υπεύθυνοι/ες για την εποπτεία των διαγωνιζομένων ορίζονται εν ενεργεία καθηγητές/τριες της Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάγονται στις διατάξεις το εκπαιδευτικό ή διδακτικό προσωπικό των Α.Ε.Ι. και των με οποιαδήποτε ονομασία σχολών ή σχολείων ή υπηρεσιών του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και των νομικών προσώπων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Θεοδωρικάκος  δήλωσε ότι  με τον τρόπο αυτό ” θα προσλαμβάνονται οι πιο άξιοι, από εκείνους που τη διεκδικούν. Το διασφαλίζουμε με την πραγματοποίηση γραπτού πανελλαδικού διαγωνισμού γνώσεων και δεξιοτήτων με απόλυτη αξιοπιστία και εγκυρότητα. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο το ΑΣΕΠ, την ανεξάρτητη αρχή που έχει την ευθύνη των σχετικών διαδικασιών. Προετοιμάσαμε το νομοσχέδιο μέσα από μια πολύ δημιουργική συνεργασία και διάλογο μηνών με τα στελέχη του ΑΣΕΠ, τους κοινωνικούς φορείς, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της αγοράς, πρώην υπουργούς, εκπροσώπους της νέας γενιάς, καθώς και τους εκπροσώπους των άλλων πολιτικών κομμάτων, στοχεύοντας στην αξιοποίηση κάθε καλοπροαίρετης πρότασης”.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”

 

Διαβάστε επίσης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ και όλοι οι νέοι κερδισμένοι

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password