Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους Πρυτάνεις σήμερα το απόγευμα

Στον απόηχο των γεγονότων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών   και του απίστευτου προπηλακισμού του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη  θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4:00 το απόγευμα  τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις.

 Οι φωνές για μέτρα προστασίας των χωρών των πανεπιστημίων γίνονται όλο και πιο έντονες.

 Στα σχέδια της κυβέρνησης σύμφωνα με πληροφορίες είναι η καθιέρωση κάρτας εισόδου στο χώρο των ΑΕΙ καθώς και η θέσπιση ειδικού σώματος για την φύλαξη  και την τήρηση της τάξης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ”, το θέµα είναι πολύ σοβαρό και δεν αφορά µόνο στην προστασία από τις καταδρομές των κουκουλοφόρων που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια πρυτάνεων και προσωπικού και καταστρέφουν δημόσια περιουσία. Τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από κλοπές και ζημιές, οι οποίες συχνά οφείλονται σε δράση οργανωμένων ομάδων κακοποιών, που στοχεύουν από γραφεία καθηγητών μέχρι εργαστήρια µε λεία από προσωπικούς υπολογιστές μέχρι ακριβό τεχνικό εξοπλισµό.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκήρυξε χρηματική αμοιβή 1 00.000 ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν µέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης»

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password