Κλεισμένοι σε καραντίνα 35 φοιτητές σε εστία (Βίντεο)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LIVE NEWS όλα ξεκίνησαν όταν ένας φοιτητής που εργαζόταν σε κλαμπ της Πάτρας ανέβασε δέκατα.  Προβληματισμένος πήγε στον γιατρό και το τεστ επιβεβαίωσε τον φόβο του. Είχε κορωνοϊό. Πλέον οι φοιτητές είναι σε καραντίνα και η εστία έχει σφραγιστεί!.

Κρούσμα και τεστ

Ακολούθησε «τσουνάμι» τεστ στην εστία και διαπιστώθηκε ότι 5 φοιτητές έχουν «χτυπηθεί» από τον ιό.

Αυτή τη στιγμή 35 φοιτητές θα μείνουν για 2 βδομάδες έγκλειστοι στην εστία τους. Οι ίδιοι ζητούν να μεταφερθούν μόνο οι θετικοί αλλού.

Αίτημα να μεταφερθούν οι θετικοί αλλού

Ένας από τους φοιτητές που βρίσκεται σε καραντίνα ο Παναγιώτης Κατσίμερος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε καραντίνα για τρίτη ημέρα, έχουν βγει πέντε άτομα θετικά στον κορωνοϊό. Εμείς λέμε ότι η καραντίνα από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση. Εμείς είμαστε σε καραντίνα, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι ουσιαστικό μέτρο. Πρέπει να μεταφερθούν τα θετικά κρούσματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να έχουν και την κατάλληλη φροντίδα, να δοθεί λύση στο θέμα της απολύμανσης στην εστία».

Το ΔΣ των οικότροφων φοιτητών “εστίας κούκου” έστειλε επιστολή

Στις 27 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώθηκαν 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού Covid – 19 στις φοιτητικές εστίες «Νέος Κούκος» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα. Μετά από κινητοποίηση στη διεύθυνση της Εστίας ανακοινώθηκε το σφράγισμα των εστιών και να μπουν οι φοιτητές σε καραντίνα.

Ενώ υπάρχει αυτή η κατάσταση στην εστία με πρόσχημα τα «υγειονομικά» πρωτόκολλα προκλητικά δεν έχουν δρομολογηθεί ούτε τα στοιχειώδη. Δηλαδή: Δεν έχει γίνει απολύμανση των εστιών.

    • Δεν υπάρχουν μέτρα καθαριότητας ειδικά για τους κοινόχρηστους χώρους.
    • Δεν υπάρχει σχέδιο μεταφοράς των φοιτητών που είναι θετικοί στον ιό σε χώρο εκτός εστίας.

Από τις 25 Μαΐου 2020, ημέρα ανοίγματος και των εστιών, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών (ίδρυμα υπεύθυνο για τις εστίες) για την κάλυψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τους οικότροφους φοιτητές. Το πανεπιστήμιο δεσμεύτηκε για τη λήψη όλων των απαραίτητων προστασίας κατά του Covid – 19 ( μάσκες, αντισηπτικά, απολύμανση, κ.ο.κ. ) ήδη από την επόμενη κιόλας μέρα λειτουργίας, πράγμα που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με ευθύνη της κυβέρνησης που δεν έχει φροντίσει ούτε στο ελάχιστο την ασφαλή λειτουργία των πανεπιστημίων με όλα μέτρα.

Στις 14 Οκτωβρίου 2020, μετά από κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχουν αντισηπτικά σε όλους τους χώρους των εστιών, πράγμα που επίσης δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Από τη σειρά των γεγονότων αυτών, φαίνεται ξεκάθαρα η πλήρης ανευθυνότητα των πρυτανικών αρχών, της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του Covid – 19, ενώ επιβεβαιώνεται πως η υγεία των φοιτητών αποτελεί απλά κόστος για αυτούς.

Οι οικότροφοι φοιτητές από τη μεριά μας απαιτούμε:

  • Να γίνει τώρα ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και δωρεάν τεστ σε όλους τους οικότροφους φοιτητές και των δύο εστιών, καθώς και στους εργαζόμενους της σίτισης, καθαριστικού προσωπικού κλπ.
  • Τακτική απολύμανση όλων των χώρων της Εστίας.
  • Τη μεταφορά των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους παρέχοντας τους την κατάλληλη φροντίδα και περίθαλψη, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού.
  • Αντισηπτικά στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα δωμάτια των φοιτητών, καθώς και να μοιραστούν μάσκες προστασίας.
  • Να δοθεί διευκόλυνση στους φοιτητές που παρακολουθούν δια ζώσης μαθήματα ώστε να μην χάσουν τα μαθήματα τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παίζουν τη ζωή τους “κορώνα-γράμματα” στις φοιτητικές εστίες!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απολύμανση και έλεγχοι στις φοιτητικές εστίες για κρούσματα κορονοϊού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Εκδόθηκε η ειδική προκήρυξη για τους αναπληρωτές!!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οι πρώτες Μετατάξεις Καθηγητών μέσω Κινητικότητας-Τα ονόματα

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password