Ποια είναι η διευθύντρια της Π.Ε.  Ξάνθης που έβαλε σε μπελάδες το Υπουργείο

Άριστες νομικές σπουδές,   με βιβλιογραφία  στο διοικητικό δίκαιο των εκπαιδευτικών,   μεγάλη διοικητική εμπειρία και θητεία σε θέσεις ευθύνης ως Διευθύντρια σχολείου αλλά και ως μέλος του ΚΥΣΠΕ  παλιότερα. 

Αυτό είναι το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό προφίλ της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης που με την πρόσφατη απόφασή της για την ανάκληση ανακήρυξης υποψηφίων προκάλεσε πονοκέφαλο στο Υπουργείο.

Ειδικότερα με απόφασή της στις 23/10/2020  η Διευθύντρια Π.Ε.  Ξάνθης κα  Ευμορφία Στυλιανίδου ανακαλεί την ανακήρυξη υποψηφίων για την εκλογή ως αιρετών εκπροσώπων.

Στην απόφασή της η Δ.Π.Ε. Ξάνθης  επικαλείται το  άρθρο 21  του νόμου 2690/1999 σύμφωνα με το οποίο αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοση της.

Η ενέργεια αυτή της κ.  Στυλιανίδου ανάγκασε τους υπεύθυνους του Υπουργείου Παιδείας να συμπεριλάβουν στη χθεσινή τροπολογία για τις ηλεκτρονικές εκλογές  και μία ρύθμιση σύμφωνα με την οποία  η Υπουργός Παιδείας θα είναι εκείνη που θα καθορίζει μεταξύ άλλων ποια είναι τα  αρμόδια όργανα για την έκδοση των σχετικών διοικητικών πράξεων κατά παρέκκλιση του Π..Δ. 1/2003.

Η εξουσιοδοτική αυτή διάταξη  σχολιάζουν νομικοί κύκλοι δίνει στην Υπουργό τη δυνατότητα  να ακυρώνει, να καταργεί και να αποφασίζει για όλα όσα αφορούν τις  εκλογικές διαδικασίες παρακάμπτοντας όχι μόνο το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο  αλλά και  γενικότερους νόμους.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password