Έρχεται η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Μέχρι τα Χριστούγεννα το νομοσχέδιο για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

 

Τα ανοιχτά μέτωπα που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Παιδείας σε πολλά επίπεδα έχουν πάει πίσω την Υπουργική Απόφαση για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα έπρεπε κανονικά να έχει ήδη αρχίσει από το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα  της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” η συγκεκριμένη απόφαση είναι έτοιμη και πρόκειται να σταλεί στα σχολεία μέσα στις επόμενες  ημέρες.

 Η Υπουργός Παιδείας πάντως σύμφωνα και με την προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης,  είναι αποφασισμένη να προχωρήσει   στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  με νομοσχέδιο το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα πριν από τα Χριστούγεννα.

 Το νομοσχέδιο θα προβλέπει επιβράβευση για τους εκπαιδευτικούς που αξιολογούνται θετικά και επιμόρφωση για τους εκπαιδευτικούς που αξιολογούνται αρνητικά.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών –  την οποία θα αναλάβουν ο Διευθυντής του σχολείου και ο Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου-  θα συνεκτιμώνται επιστημονικά και ακαδημαϊκά προσόντα.

Οι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου θα αναλάβουν την περιοδική παρακολούθηση διδασκαλιών των εκπαιδευτικών.

Το  πιθανότερο είναι  η ρύθμιση για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές στην εκπαίδευση  που είναι ένα από τα πολλά νομοθετήματα που το Υπουργείο Παιδείας θα φέρει στη Βουλή τους επόμενους μήνες.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password