Διεκδικούμε την υγεία που έχουμε ανάγκη | ΣΕΠΕ «Ο Σωκράτης»

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ

Κινητοποίηση την Πέμπτη 29 του Οκτώβρη στις 11:00 π.μ   στα ιατρεία του ΙΚΑ Αγίου Στεφάνου

     Τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, η μεγάλη αύξηση των θανάτων από βδομάδα σε βδο-μάδα, η εκρηκτική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα σε ευαίσθητες δομές όπως τα γηροκομεία, η καθημερινή επιβεβαίωση ότι οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμε-τάδοσης, η σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ, τα πολυπληθή τμήματα στην εκπαίδευση κ.α. αποτελούν κομβικά στοιχεία, που δε δείχνουν μόνο τη μεγάλη έξαρση της πανδημίας στη χώρα.

     Αποτυπώνουν τις τεράστιες ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ που παρέδωσαν σταδιακά αλλά αποφασιστικά, την Υγεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους μεγαλοκλινικάρχες. Είναι ενιαία η πολιτική τους που υπηρετεί τη λογική κόστους- οφέλους.

     Στο Δημόσιο σύστημα Υγείας, επτά μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων για την κάλυψη των τεράστιων κενών… κάνει «οικονομίες» σε βάρος της Υγείας του λαού, με συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, και αυτές ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ελλείψεις, με ανακύκλωση προσωπικού και συνεχείς μετακινήσεις.

     Αντί μόνιμων προσλήψεων, η κυβέρνηση «απογειώνει» την πολιτική των προσωρινών «μπαλωμάτων» που ανοί-γουν άλλες τρύπες: υποχρεωτικές μετακινήσεις υγειονομικών από κλινική σε κλινική, από το ένα υποστελεχωμένο νοσοκομείο στο άλλο, από Κέντρα Υγείας με τεράστιες ελλείψεις προς νοσοκομεία, από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας προς την Πολιτική Προστασία. Ταυτόχρονα, ανακυκλώνονται απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, ενώ στη γύρα βγαίνουν ανά τη χώρα ακόμα και τα μηχανήματα των μοριακών ελέγχων…

     Μέσα σε μία τέτοια κατάσταση, τα κυβερνητικά στελέχη επαναλαμβάνουν ότι «όλα λειτουργούν κανονικά», την ώρα που το Δημόσιο σύστημα Υγείας μετατρέπεται ξανά σε «σύστημα της μιας νόσου» σε βάρος της αντιμε-τώπισης άλλων σοβαρών ασθενειών.

     Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα ούτε λόγος, ενώ την ίδια ώρα θεσπίζονται συνεχώς νέα «δωράκια» για τους κλινικάρχες, μεταξύ άλλων με «χρυσές αμοιβές» για νοσηλείες και χειρουργεία, πανάκριβα διαγνωστικά τεστ για το λαό ,στο έδαφος των τεράστιων ελλείψεων στα Δημόσια νοσοκομεία…

     Στο Δήμο Αγίου Στεφάνου, το ΙΚΑ που μετονομάστηκε σε ΕΟΠΥΥ… έπειτα σε ΠΕΔΥ… μετά σε Κέντρο Υγείας Αγίου Στεφάνου… και όπως αλλιώς θα μπορούσε στο μέλλον να ονομαστεί στα χαρτιά, δεν έχει αλλάξει τίποτα επί της ουσίας. Ενώ θα έπρεπε να έχει 24ωρη λειτουργία ως Κέντρο Υγείας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες μιας πολύ μεγάλης γεωγραφικής περιοχής, έχει με τα βίας 12ωρη. Ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών όπως οφθαλμίατρος, ψυχίατρος, ενδοκρινολόγος και άλλοι, ελλείψεις σε υποδομές όπως λειτουργία μικροβιολογικού εργαστηρίου, ακτινολογικού εργαστηρίου, παροχή ασθενοφόρου κλπ, και οι μισοί γιατροί των ειδικοτήτων που παρέχονται είναι επικουρικοί με διετή σύμβαση εργασίας.

 

Παλεύουμε για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν για όλους, στο επίπεδο των δυνα-τοτήτων που προσφέρει σήμερα η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

     Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα τον αγώνα μας δυναμικά, και σας καλούμε στο πλευρό μας, βάζοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας στο προσκήνιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

* Το Κέντρο Υγείας  στον Άγιο Στέφανο να έχει 24ωρη λειτουργία, να εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά, ανάπτυξη κλινών για νοσηλεία, χειρουργεία.

* Πλήρη κάλυψη σε υλικοτεχνική υποδομή προκειμένου να λειτουργούν εργαστήρια, όπως μικροβιολογικό, ακτινολογικό κ.α.

* Πλήρη κάλυψη όλων των ειδικοτήτων με σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας.

* Παροχή ασθενοφόρου.

* Δωρεάν  και επαναλαμβανόμενα τεστ Covid 19 για εκπαιδευτικούς-μαθητές, κατοίκους και εργαζόμενους.

* Κινητά συνεργεία για μαζικά τέστ Covid 19 σε χώρους εργασίας και σχολεία.

* Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα και ενσωμάτωση στο Δημόσιο σύστημα Υγείας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

                            Δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαλέξουμε τι θα χάσουμε, τι θα αφήσουμε.

         Η πιο αποτελεσματική «θεραπεία» είναι ΤΩΡΑ ο αγώνας για τα δικαιώματά μας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

Ομάδα Γυναικών Διονύσου

Σωματείο Συνταξιούχων Βόρειου τομέα

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password