Από τα ΙΕΚ στα ΑΕΙ !

Επιβεβαιώνονται από το Υπουργείο οι πληροφορίες που διέρρευσαν και  σύμφωνα με τις οποίες στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση που θα κατατεθεί εντός των  επόμενων ημερών συμπεριλαμβάνεται ρύθμιση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ των αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”  και του Α. Λακασά, η συγκεκριμένη ρύθμιση που έχει έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο

θα παρέχει τη δυνατότητα στους αποφοίτους  δημοσίων αλλά και  ιδιωτικών ΙΕΚ  να περνάνε σε τμήμα ΑΕΙ με συναφές αντικείμενο με το πτυχίο τους.


Προϋπόθεση είναι  οι απόφοιτοι να έχουν  επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης που πραγματοποιούνται από τον Εθνικό Οργανισμό πιστοποίησης προσόντων και επαγγελματικού προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). 

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή των αποφοίτων ΙΕΚ θα γίνονται από τα ΑΕΙ  τα οποία θα ορίζουν και το ποσοστό των θέσεων που θα δίνονται κάθε φορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής η ρύθμιση αυτή θα αποτελέσει δέλεαρ  για τους αποφοίτους των ΙΕΚ να ενισχύσουν τις γνώσεις τους,  αλλά και για τους μαθητές να επιλέξουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password