Εισαγγελέας σε σχολείο για τις απουσίες

Μήνυση  κατατέθηκε στην εισαγγελία της Λάρισας ενάντια σε ιδιωτικό σχολείο της Λάρισας σύμφωνα με  δημοσίευμα της χθεσινής εφημερίδας “ Ελευθερία της Λάρισας”.

Η μήνυση αυτή φέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες κόντρες σε τοπικό αλλά και σε ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον ανάμεσα σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια και δημόσιους λειτουργούς.

Στην καταγγελία αυτή γίνεται αναφορά σε αξιόποινες πράξεις τις οποίες καλείται ο τοπικός εισαγγελέας να διερευνήσει, όπως:

  •  αλλοίωση των απουσιολόγιων
  •  “απόκρυψη” των απουσιών από το “Myschool”, πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας καταχώρησης όλων των στοιχείων που αφορούν τους μαθητές Δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Η απόκρυψη αυτή των απουσιών  αφορά κυρίως μαθητές της τρίτης τάξης του Λυκείου κατά την περίοδο της άνοιξης με σκοπό τη διευκόλυνση αυτών των μαθητών ώστε να τους δοθεί περισσότερος χρόνος προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Την περίοδο της άνοιξης παρατηρείται το φαινόμενο σε όλα τα σχολεία της χώρας της μη παρακολούθησης των καθημερινών μαθημάτων στο σχολείο ώστε να υπάρξει μία καλύτερη προετοιμασία είτε μέσω φροντιστηρίων είτε μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της αναφοράς αποκαλύπτεται και μία άλλη πτυχή που κρύβεται πίσω από την απόκρυψη αυτών των απουσιών από συγκεκριμένα σχολεία και είναι “η προσφορά – δώρο”  αυτών των σχολείων στους μαθητές που θα επιλέξουν το δικό του σχολείο έναντι κάποιου άλλου.

Προσελκύονται έτσι με αθέμιτα μέσα και τρόπους γονείς και μαθητές για να αυξήσουν τις εγγραφές τους στα σχολεία τους.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password