Απόσυρση απο τις εκλογές!

Η ανακοίνωση των αιτήσεων απόσυρσης για το ΠΥΣΠΕ Κορινθίας ,όπως δημοσιεύτηκε και που έρχεται να προσθέσει στη λίστα με τους συλλόγους που πλέον έχουν αποσυρθεί απο τις ερχόμενες εκλογές.

Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο στο korinthostv ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπάιδευσης κορινθίας αποσύρει με τη σειρά του τα φηφοδέλτια του απο τις εκλογές αιρετών ΠΥΣΠΕ αφήνοντας  πλεον ερωτηματικά για το αν και κατα πόσο θα μπορέσει η κ.Κεραμέως να διατηρήσει τη συνοχή και το ακέραιο των εκλογών.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 για το θέμα της διεξαγωγής των ηλεκτρονικών εκλογών της 7ηςΝοεμβρίου 2020. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία (παρόντα όλα τα μέλη), το Δ.Σ. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να αποσύρουμε όλα τα ψηφοδέλτια από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών του ΠΥΣΠΕ Κορινθίας και να καταθέσουμε συλλογικά τις αιτήσεις απόσυρσης στη Διεύθυνση την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, καθώς επίσης και να μην ορίσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ εκπρόσωπο στις εφορευτικές επιτροπές.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Παράλληλα καλούμε ΟΛΟΥΣ εσάς να μην αποδεχτείτε τον ορισμό σας ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών για το οποίο σας παρέχεται συνδικαλιστική κάλυψη από την Ομοσπονδία (σε περίπτωση που δεχτείτε πιέσεις).Τέλος σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να απέχετε !!!

Μόνο έτσι αντιδρώντας συλλογικά θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία και θα καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τη στάση ΜΑΣ(την ΑΠΟΧΗ) να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
· 1.Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες για την δια ζώσης εκλογική διαδικασία.
· 2.Παράταση της θητείας των νυν αιρετών.
· 3.Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο,για τον οποίον υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων,τη μυστικότητα της ψήφου, την “αντοχή’ του συστήματος.
· 4. Διεξαγωγή των εκλογών εργάσιμη ημέρα,καθώς για αρκετούς συναδέλφους η ημέρα του Σαββάτου είναι απαγορευτική.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password