Καταγγελία για «αντιεκπαιδευτική» και «αντισυναδελφική» στάση

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει τη αντιεκπαιδευτική και αντισυναδελφική στάση του αιρετού, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο «Προοδευτικά Ρεύματα» στο ΠΥΣΠΕ της Αν. Αττικής, με το να ψηφίσει υπέρ της τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ 70 για την κάλυψη κενού που αφορά σε ειδικότητα ΠΕ 08 (εικαστικά).

Η καταγγελία:

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει τη αντιεκπαιδευτική και αντισυναδελφική στάση του αιρετού, εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο «Προοδευτικά Ρεύματα» στο ΠΥΣΠΕ της Αν. Αττικής, με το να ψηφίσει υπέρ της τοποθέτησης εκπαιδευτικού ΠΕ 70 για την κάλυψη κενού που αφορά σε ειδικότητα ΠΕ 08 (εικαστικά)!!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συγκεκριμένη επιλογή που καταστρατηγεί τη θέση του σωματείου μας και του εκπαιδευτικού κινήματος στο σύνολό του, σύμφωνα με την οποία τα διδακτικά αντικείμενα ειδικοτήτων πρέπει να διδάσκονται από τους αντίστοιχους επιστήμονες εκπαιδευτικούς.

Αντιεκπαιδευτική η στάση του εν λόγω αιρετού, αφού στερεί το δικαίωμα μαθητών να έχουν πρόσβαση στην εικαστική αγωγή από εξειδικευμένο επιστήμονα, υποτιμώντας το συγκεκριμένο διδακτικό αντικείμενο, αλλά και αντισυναδελφική, τη στιγμή που παραμένουν αδιόριστοι χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων!!!

Συνάδελφοι, η κάλυψη κενού εκπαιδευτικού ειδικότητας από εκπαιδευτικό γενικής παιδείας, χρόνια τώρα, συνιστά τακτική της διοίκησης, που εξυπηρετεί την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για ελαχιστοποίηση του κόστους για την εκπαίδευση με τον περιορισμό των προσλήψεων εκπαιδευτικών. Δεν «πέφτουμε από τα σύννεφα» …. Είναι όμως απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο να ευθυγραμμίζεται με την τακτική αυτή, και να την στηρίζει με την ψήφο του, ο αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ, αφού εκλέχτηκε για να προασπίζει το δικαίωμα των μαθητών στην ολόπλευρη μόρφωση και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!!!

 

Για το Δ.Σ

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password