Οδηγίες για τη δημιουργία και λειτουργία διαδικτυακών τμημάτων

Εγκύκλιο σχετικά με τη δημιουργία διαδικτυακών τμημάτων στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έστειλε χτες στις  Περιφερειακές Διευθύνσεις και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  το Υπουργείο.

Στην εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή της Γενικής Γραμματέως Α. Γκίκα αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν την υποχρέωση της τήρησης καθημερινού παρουσιολογίου στα διαδικτυακά μαθήματα. 

Το παρουσιολόγιο αυτό θα αποστέλλεται ανά εβδομάδα στον Διευθυντή της σχολικής μονάδας προκειμένου αυτός να καταχωρίζει τις απουσίες στο myschool. 

Στην εγκύκλιο προτείνεται επίσης η οργάνωση των τμημάτων να γίνεται σε συνεργασία με τους  συντονιστές εκπαιδευτικού έργου. Υπεύθυνοι για την κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος ανά τάξη καθώς και για την παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών θα είναι οι οργανωτικοί συντονιστές σε συνεργασία με τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου.

Στα διαδικτυακά τμήματα διδάσκουν οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.  Η επιλογή τους γίνεται σε συνεργασία με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος η εγκύκλιος ορίζει ότι θα τηρείται βιβλίο ύλης.  Για την πορεία της ύλης οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνουν στο τέλος κάθε μήνα τη σχολική μονάδα που ανοίγουν οι μαθητές.

Δείτε την εγκύκλιο

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password