Καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την ηλεκτρονική ψηφοφορία!

ΠΗΓΗ: https://www.news247.gr/

Kαταγγελία αλλά και αίτημα προσωρινής διαταγής κατέθεσαν την Πέμπτη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έξι φυσικά πρόσωπα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών.  

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι  έτσι όπως διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και την ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών και Έρευνας) δεν πληροί τους κανόνες του GDPR, το νόμο δηλαδή για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων   και αξιώνουν τη ματαίωση των εκλογών.

Αναφέρουν ότι η σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής παραβιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ 13 άρθρα (!) του GDPR, καταγγελία που πλέον οφείλει να εξετάσει η Αρχή Προστασίας.

Παράλληλα, καταγγέλεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προ λίγων ημερών, ανακοίνωσε στην ουσία παραβίαση δεδομένων, μέσω των διευθύνσεων email στα οποία εστάλησαν μολυσμένα μηνύματα με επικίνδυνα συνημμένα αρχεία.

Σε αυτές τις διευθύνσεις email, θα σταλεί ο σύνδεσμος για την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αν οι υπολογιστές των εκλογέων έχουν «μολυνθεί», από αυτή ή άλλη αιτία, ο κίνδυνος αποκάλυψης της ψήφου, είναι υψηλότατος όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password