Δεν υπάρχει διασπορά του ιού στα σχολεία. Είναι ο ασφαλέστερος χώρος

Αυτές οι δηλώσεις ανήκουν στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αφορούν τις σχολικές μονάδες της περιφέρειάς του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα περισσότερα τμήματα σχολικών μονάδων σε αναστολή ανήκουν στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών και ακολουθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ερωτώμενος από το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κόπτσης για το μέγεθος τους αριθμού των κρουσμάτων στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε:

«Το σημαντικότερο στοιχείο που προκύπτει από τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πως δεν υπάρχει διασπορά του ιού στις σχολικές μονάδες όπου εντοπίζονται τα κρούσματα. Αποδεικνύεται πως το σχολείο είναι ο ασφαλέστερος χώρος, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα τηρεί τα μέτρα. Όλα τα κρούσματα σχετίζονται με τη συμμετοχή μαθητών σε εξωσχολικές δραστηριότητες και επαφές. Δεν εμφανίζεται διασπορά στα σχολεία, γι’ αυτό και βλέπουμε ότι αναστέλλεται η λειτουργία τμημάτων και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως σε ειδικά σχολεία με ευάλωτο στον ιό πληθυσμό, οι αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας μονάδων».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password