Αντίθεση στον σχεδιασμό του Υπουργείου | Δ.Α.Κ.Ε Λακωνίας

Η ανακοίνωση:

Ως υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε.) εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον σχεδιασμό και στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να διεξαχθούν οι εκλογές το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 με ηλεκτρονικό τρόπο και καλούμε, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να αναθεωρήσει τη στάση της και αφού λάβει σοβαρά υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. και της Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει σε:
• Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών (δυνατότητα που προκύπτει από πρόσφατη διάταξη νόμου), λόγω των δυσμενών επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποίησης μιας ανεμπόδιστης προεκλογικής παρουσίας των υποψήφιων στα σχολεία και διεξαγωγής δια ζώσης των εκλογών.
• Παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι την εκλογή νέων.
• Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, για τον οποίο έχουμε εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων, τη μυστικότητα της ψήφου και τη γενικότερη «αντοχή» του συστήματος.
• Διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα (π.χ. Τετάρτη όπως ίσχυε ως τώρα) δίχως άδεια, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Αυτό θα διευκολύνει τη συμμετοχή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας, για τους οποίους η ημέρα του Σαββάτου είναι απαγορευτική και θα εξασφαλίσει καθολική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην εκλογική διαδικασία.

Δηλώνουμε, σε κάθε κατεύθυνση, ότι τιμούμε και υπηρετούμε τον θεσμό του αιρετού και θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο τη διατήρηση και ενίσχυσή του.

 Έχοντας, ως μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε., πάντοτε σταθεί, σε όλη την ιστορική διαδρομή του κλάδου και της παράταξης, πιστοί  τόσο στην εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. και των Γενικών Συνελεύσεών της όσο και στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μας, δηλώνουμε πως στην περίπτωση που η Υπουργός Παιδείας εμμείνει στη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 Νοεμβρίου 2020, αποτελεί μονόδρομο για μας η απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας (τις οποίες ήδη καταθέσαμε στην Εκτελεστική Γραμματεία της παράταξής μας προκειμένου να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες) σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης των αδιέξοδων επιλογών του Υ.ΠΑΙ.Θ., κάτι που καλούμε όλους τους υποψήφιους και των άλλων παρατάξεων και συνδυασμών να πράξουν, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη απέναντι στον κλάδο».

Την παραπάνω δήλωση, υπογράφουν για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Λακωνίας οι υποψήφιοι: Παπαγιαννάκος Αναστάσιος, Γεωργούλης Παναγιώτης, Γεωργουσοπούλου Πολυξένη, Τσούλια Αναστασία, Τραγάκης Νικόλαος.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password