Προβλήματα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση περιοχής ευθύνης Σ.Γ.Ε. Βερολίνου/ Χαρά Κεφαλίδου

Αναφορά  την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα προβλήματα στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση περιοχής ευθύνης Σ.Γ.Ε. Βερολίνου.

Η Χαρά Κεφαλίδου κάνει λόγο για τους  γονείς του αμιγώς ελληνικού σχολείου του Μπίλεφελντ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία (ΒΡΒ) οι οποίοι  καταγγέλλουν με επιστολή τους ότι κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν την ελλιπή στελέχωση  του σχολείου τους, το οποίο ιδρύθηκε με πολύ κόπο και ενθουσιασμό από τους γονείς-Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία προκειμένου τα παιδιά τους να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και ιστορία και να μην χαθεί η ελληνική τους  ταυτότητα.

Επίσης οι γονείς καταγγέλλουν ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμα περιμένουν τις δεύτερες αποσπάσεις για να πληρωθούν οι θέσεις ειδικοτήτων οι οποίες επείγουν για να μπορέσουν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου αλλά πολύ περισσότερο της Γ΄ Λυκείου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των κατευθύνσεων τους.

Λαμβάνοντας  υπόψη τα διαχρονικά κενά, τις ελλείψεις των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές όλων των τάξεων στην παροχή εκπαίδευσης καθώς και τη δυνατότητα να  έχουν ισότιμη εκπαίδευση με τους μαθητές της ημεδαπής, η κα Κεφαλίδου  επισυνάπτει την  επιστολή των Γονέων Δημοτικού και Γυμνασίου – Λυκείου Μπίλεφελντ,  ζητά να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις και να ενημερωθεί για τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου στην κατεύθυνση της στήριξης και ενίσχυσης της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης των Ελλήνων στο Εξωτερικό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password