Να σταματήσει τώρα η εκδικητική μανία | ΣΕΠΕ “Κ.Σωτηρίου”

Να σταματήσει τώρα η εκδικητική μανία και η βάρβαρη συμπεριφορά κυβέρνησης και αστυνομίας απέναντι στους μαθητές και τους αγώνες της νεολαίας.# Άμεση απελευθέρωση και άρση των κατηγοριών όλων των μαθητών.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Κυβέρνηση και το Υπ.  Παιδείας δεν μπορούν να κρύψουν το φόβο του από το ποτάμι μαθητικών καταλήψεων και πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων που εκφράστηκαν και με το μεγάλο πανεκπαιδευτικό πανδημοσιουπαλληλικό συλλαλητήριο στις 15 Οκτώβη.

Απέναντι σ αυτούς του ς αγώνες ξετυλίγουν ένα σχέδιο εκδικητικής μανίας και τρομοκρατίας ιδιαίτερα της νεολαίας που στοχεύει στη  διάλυση του κινήματος. Με βία, χημικά και εκφοβισμό των μαθητ(ρι)ών που βγαίνουν στον δρόμο και αντιδρούν στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, προσπαθούν να σπάσουν την μαχητικότητα των παιδιών, αδιαφορώντας για τα δίκαια αιτήματά τους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στάση της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής που στην τελευταία κινητοποίηση των μαθητ (ρι)ών στα πλαίσια της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Πέμπτη 15/10, δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας είχαν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας – τους σταθμούς του Μετρό ακόμα και σε περιοχές μακριά από το κέντρο  και έκαναν εξακρίβωση στοιχείων και σωματικό έλεγχο σε μαθητές και μαθήτριες προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν και να τους εκφοβίσουν και να τους αποτρέψουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Αποκορύφωμα όλου αυτού 5 μαθητές από σχολεία του Ιλίου, του Χαλανδρίου, της Σιβιτανίδεου, της Αθήνας, κρατούνται από την Πέμπτη στην ΓΑΔΑ χωρίς να μπορούν να δουν τις οικογένειες τους παρά μόνο τους δικηγόρους τους. Οι μαθητές που βρίσκονται στα κελιά της ΓΑΔΑ εδώ και τέσσερις μέρες, αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις και την κυβέρνηση ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Ανάμεσα στους κρατούμενους υπάρχει ακόμα και 14χρονος μαθητής από το 7ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στον οποίο η αστυνομία πέρασε χειροπέδες!! Όπως αποκαλύπτει η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου του  ( ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ  ΕΔΩ )  ο 14χρονος είναι γραμματέας του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του και συνελήφθη καθώς έβγαινε από κατάστημα εστίασης στο Σύνταγμα μετά την πορεία της Πέμπτης 15/10.

Να παύσει τώρα κάθε κατηγορία στους μαθητές και να απελευθερωθούν αμέσως. Είναι κατάπτυστο να εκφοβίζονται με τέτοιο τρόπο μαθητές και μαθήτριες. Κεραμέως και κυβέρνηση δείχνουν το πραγματικό τους βίαιο και αντιδραστικό πρόσωπο: θέλουν να κάμψουν κάθε μορφή αντίστασης, να υποδουλώσουν μαθήτ(ρι)ες, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, να καταπατήσουν το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν και να διεκδικούν. Απαντάμε πως δεν θα τρομοκρατηθούμε και δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους επίθεση στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Η προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να σταματήσει εδώ και τώρα η βία και η τρομοκρατία εναντίον των μαθητών.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους μαθητές μας, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος.

 

 ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν. Δ. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ – ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password