Συγγενείς και φίλοι γίνονται μέλη Δ.Ε.Π.

“Καθηγητές οι άξιοι, όχι οι κουμπάροι”

Με αυτό τον τίτλο Η Καθημερινή της Κυριακής δημοσιεύει σήμερα άρθρο του Α. Λακασά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Υπουργείο Παιδείας με νόμο που πρόκειται να φέρει στη Βουλή θα αλλάξει τον τρόπο επιλογής των μελών ΔΕΠ και θα δώσει τέρμα σε φωτογραφικές επιλογές συγγενών και φίλων.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν πρόσφατα για μία θέση ΔΕΠ σε τμήμα του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από τους 30 υποψηφίους αποκλείστηκαν οι 29.

Το παράθυρο για τις ” στημένες” αυτές επιλογές έχει να κάνει με το ποσό φωτογραφικά ορίζεται το γνωστικό αντικείμενο στην προκήρυξη της θέσης.

Σε πολλές περιπτώσεις επίσης σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Καθημερινής μαγειρεύεται η σύνθεση της επιτροπής επιλογής.

Έτσι στην επιτροπή μετέχουν μόνο καθηγητές που έχουν εκφραστεί θετικά για ένα συγκεκριμένο υποψήφιο.

Στη νέα πρόταση προτίθεται να φέρει ο Υφυπουργός Β Διγαλάκης στη βουλή για ψήφιση, την ευθύνη για την εκλογή και την εξέλιξη των νέων διδασκόντων θα την έχει και ο πρύτανης ο οποίος με τον τρόπο αυτό θα είναι συνυπεύθυνος για τυχόν αναξιοκρατικές επιλογές.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” τα εκλεκτορικά σώματα θα είναι ενδεκαμελή, θα συγκροτούνται από τον κοσμήτορα και θα αποτελούνται από μέλη ΔΕΠ της σχολής και του ΑΕΙ και από εξωτερικά μέλη ΔΕΠ (από την Ελλάδα ή το εξωτερικό) με ειδικότητα στο αντικείμενο ή με αναγνωρισμένη διεπιστημονική γνώση.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password