Πάει πίσω η Υπουργική Απόφαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Τα πολλά μέτωπα που έχει ανοίξει το Υπουργείο Παιδείας καθυστερούν  τη δημοσίευση και την εφαρμογή πολλών Υπουργικών Αποφάσεων.

Σε αυτή συγκεκριμένα  την περίοδο η προτεραιότητα του Υπουργείου έχει να κάνει με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάλπης στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Πρόκειται όπως λένε παλιοί και έμπειροι υπάλληλοι του Υπουργείου για την μητέρα των μαχών, που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το πολιτικό μέλλον της  Υπουργού  αφενός, αλλά και τη μελλοντική πορεία των συνδικαλιστών αφετέρου.

 Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση αυτή δεν επιτρέπει να ανοίξουν και άλλα μέτωπα.

Έτσι αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπουργική Απόφαση για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων είναι έτοιμη,  δεν προωθείται στα σχολεία από φόβο μήπως εκφραστεί σωρευτικά η αντίδραση των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mathe.gr στη σύνταξη της συγκεκριμένης Yπουργικής Aπόφασης καθοριστικό ρόλο έχει παίξει το ΙΕΠ  και ειδικότερα ο Πρόεδρός του Αντωνίου,  ο οποίος όπως είναι γνωστό παλαιότερα ήταν ο εισηγητής του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών σε ιδιωτικό σχολείο, αλλά και πιο πρόσφατα ήταν ο ίδιος που συνέταξε το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα πρότυπα.

Σε κανονικές συνθήκες την περίοδο αυτή θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας όπως άλλωστε προβλέπεται στο σχετικό νόμο.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η Υπουργική Απόφαση όπως και άλλες,  παραπέμπονται στις καλένδες στην παρούσα τουλάχιστον  φάση.

Όπως παρατηρούν στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, τα προβλήματα αυτής της περιόδου  (πανδημία,  καταλήψεις,  σύγκρουση Υπουργού και συνδικάτων),  έχουν   οδηγήσει  σε μία γενικότερη δυσλειτουργία,  αφού ακόμα και πολύ σημαντικά θέματα όπως η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση αναβάλλονται διαρκώς.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password