Άννα Διαμαντοπούλου “Σήμερα τα κόμματα πρέπει να είναι και αριστερά και δεξιά”

Η πολιτική  σύμπτωση της Άννας Διαμαντοπούλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μόνο τυχαία δεν είναι.

Όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”,  νομοτελειακά και εγώ  και με βάση το χρόνο οι δύο πολιτικοί θα συνέπιπταν.

Η συνεύρεση αυτή σφραγίστηκε με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι η Άννα Διαμαντοπούλου υποψήφια της χώρας ως Γενική Γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Αρκετό καιρό πριν όμως,  αυτή η πολιτική συμπόρευση  προετοιμάζεται  τουλάχιστον από τη μεριά της κυρίας Διαμαντοπούλου με αρθρογραφία και συνεντεύξεις.

Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Athens Voice δήλωσε ότι δεν έχουμε το περιθώριο στη νέα εποχή να σκεφτόμαστε με σχήματα του προηγούμενου αιώνα. Η διάκριση δεν μπορεί να είναι αριστερό – δεξιό, ούτε καν προοδευτικό – συντηρητικό, η διάκριση αφορά ανοιχτά και κλειστά συστήματα”.

Το δίλημμα αριστερός ή δεξιός πρέπει στη σύγχρονη εποχή λέει η Άννα Διαμαντοπούλου να γίνει αριστερός και δεξιός.

Τονίζει χαρακτηριστικά: “Στον 21ο αιώνα η επιλογή δεν είναι δεξιά ή αριστερά, αλλά μπροστά ή πίσω. Είναι αν θα είσαι μέρος της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ή αν θα βλέπεις τα ρομπότ και θα αναρωτιέσαι σε ποιο συνδικάτο να τα βάλεις”.

Ως επιτυχημένα παραδείγματα του παραπάνω αναφέρει τη Μέρκελ και τον Μακρόν που έκλεψαν όπως λέει την πολιτική ατζέντα των πρασίνων και των σοσιαλδημοκρατών.

“Η εποχή της ανθοφορίας της Ευρώπης είναι η εποχή που η σοσιαλδημοκρατία και η συντηρητική παράταξη είναι όλο και πιο κοντά, όταν υπάρχουν συναινέσεις».

 Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτή η συνεργασία της Άννας Διαμαντοπούλου είναι ένα μόνον από τα επεισόδια αυτής της συνεύρεσης του συντηρητικού και του κεντροαριστερού χώρου.

Το μέλλον θα δείξει. 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password