Σφαγή στις Μετεγγραφές με το βαθμολογικό όριο

Το βαθμολογικό όριο  που έβαλε το υπουργείο για τις μετεγγραφές των φοιτητών φέτος θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τους φοιτητές που θέλουν να μετακινηθούν από Πανεπιστήμια της περιφέρειας σε σχολές κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα για να μπορέσει κάποιος φοιτητής να μετεγγραφεί θα πρέπει Εκτός από τα οικονομικά κριτήρια να βρίσκεται εντός του βαθμολογικού ορίου 2.750 μορίων.

Δηλαδή να έχει συγκεντρώσει στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις έως 2.750 λιγότερες μονάδες από τη βάση εισαγωγής της σχολής στην οποία θέλει να μεταγραφεί.

Παραδείγματος χάρη η βάση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι φέτος 17.900 μονάδες για να  μετεγγραφεί  ένας φοιτητής πρέπει να έχει τουλάχιστον 15.150  μονάδες.

Το Υπουργείο Παιδείας για να δώσει  κάποια λύση στο οξύ Κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με τον περιορισμό των  μετεγγραφών εφαρμόζει το σύστημα των μετακινήσεων. Θα μπορεί λοιπόν ο φοιτητής να υποβάλει αίτηση μετακίνησης από ένα μέχρι πέντε τμήματα του ίδιου επιστημονικού πεδίου  σε περίπτωση που αδυνατεί να πάρει μετεγγραφή λόγω βαθμολογικού ορίου η αν έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις από τις μετεγγραφές.

Το ηλεκτρονικό σύστημα μετεγγραφών αναμένεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Πέρυσι ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τις 14.636  αιτήσεις για μετεγγραφή έγιναν δεκτές οι 10.030.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password