Αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία | ΣΕΠΕ Κ.Σωτηρίου

Με ΚΥΑ 14/10/20 Αρ. Πρωτ. Φ.350 /51 /139940 /E3 με θέμα «Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ….» Οι εκλογές έτους 2020 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διεξάγονται όλες ηλεκτρονικά το πρώτο Σάββατο του μηνός Νοεμβρίου από την 9η πρωινή μέχρι την 5η μεσημβρινή ώρα,

H Κεραμέως στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ δήλωσε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία γίνεται γιατί είναι στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ   άρα όχι λόγω της πανδημίας!!

Την ίδια ώρα ο Βρούτσης διαρρέει στον τύπο ότι ετοιμάζει ν/σχεδιο με υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία με το 50+1 !!!

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι έχουν συνολικό σχέδιο που στόχο έχει τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά. Εκκινώντας  από τις εκλογές των αιρετών που καθορίζει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας για να αποτελέσει το τετελεσμένο και το ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ   στόχος τους  να το επεκτείνουν  στα σωματεία.

Επιδιώκουν:

  • τον πλήρη έλεγχο και του θεσμού του αιρετού για να λειτουργεί συμπληρωματικά στη διοίκηση – διακοσμητικό στοιχείο ώστε να καθορίζει ανεμπόδιστα η αυθαιρεσία της διοίκησης και του κράτους, το ρουσφέτι και η συναλλαγή τα δικαιώματα και τις υπηρεσιακές μεταβολές.
  • τον πλήρη έλεγχο των σωματείων και των αποφάσεών τους και την αποδυνάμωση των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος  που έχει αποτελέσει χρόνια τώρα  εμπόδιο στο στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την πολιτική κυβερνήσεων ΕΕ και ΟΟΣΑ
  • να βάλουν τέρμα στις συνελεύσεις και τις συλλογικές διαδικασίες.

Δε θα το αποδεχτούμε – Δε θα περάσει

ΤΩΡΑ είναι η ώρα που πρέπει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να σηκώσει τείχη απέναντι στο σχέδιο αυτό!

Μετά την πρόκληση της Κεραμέως να αποστείλει οριστικά την εγκύκλιο για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία  η μόνη απάντηση είναι η υλοποίηση της από  5/10/2020 απόφασης της ΔΟΕ για «Καμία συμμετοχή της Δ.Ο.Ε. σε ηλεκτρονικές εκλογές» η οποία αναφέρει ότι «εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές». Καλεί ακόμα τις παρατάξεις να δεσμευτούν ότι  θα αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Αυτή την κρίσιμη ώρα για το εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα δε χωράνε παιχνίδια μικροπαραταξιακά από κανένα και καμία προσχηματική διαφωνία στη διαδικασία για την απόσυρση.

O σύλλογος μας καλεί

  • όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που κατέθεσαν ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ της Ανατολικής Αττικής να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από την ηλεκτρονική ψηφοφορία και να  υλοποιήσουν την απόφαση της ΔΟΕ
  • τους άλλους συλλόγους της Δ/νσης Π.Ε. Αν Αττικής από κοινού να καλέσουμε τους εκπρόσωπους των  4 παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές ΠΥΣΠΕ  σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση για να καταθέσουμε την αίτηση απόσυρσης των ψηφοδελτίων των παρατάξεων από κοινού. Προτείνουμε αυτό να γίνει άμεσα – ενδεικτικά την Τρίτη 20/10 στις 13:30 (αν είναι αποδεκτή μέρα και  για τους άλλους συλλόγους. ) Aμέσως μετά να ανακοινώσουμε από κοινού την πράξη αυτή και να ενημερώσουμε τη ΔΟΕ ότι δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια και δε θα πραγματοποιηθούν  ηλεκτρονικές εκλογές στη Δ/νση Π.Ε.  Αν. Αττικής.
  • όλους/ες τους συναδέλφους σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ!
  • τους εκπαιδευτικούς- μέλη του συλλόγου μας να μη δεχτούν να συμμετέχουν σε μια απονομιμοποιημένη, διαβλητή, έωλης και επικίνδυνη πειθαρχικά διαδικασία ως μέλη  εφορευτικής επιτροπής. Θα καλύψουμε συνδικαλιστικά και ζητάμε και από τη ΔΟΕ να καλύψει  τους συναδέλφους που τυχόν δεχτούν πιέσεις από τις εκάστοτε Δ/νσεις  για συμμετοχή στη διαδικασία σε μέρα που δεν είναι καν εργάσιμη.

Προτείνουμε να οργανωθεί με ασφάλεια η δια ζώσης εκλογική διαδικασία με εκλογικό τμήματα σε κάθε πόλη ώστε να υπάρχει αραίωση και να συντομευθεί δραστικά η διαδικασία. Αν υγειονομικοί λόγοι δεν το επιτρέψουν ζητάμε μαζί με τη ΔΟΕ την  αναβολή της διενέργειας των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και διεξαγωγή τους με κανονική ψηφοφορία, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password