Ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης-Απόσυρση ψηφοδελτίων | ΑΡΕΝ

Ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης καταγγέλει η ΑΡΕΝ και προχωρεί σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές ΚΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ

Η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Ενότητα , μετά την έκδοση της ΚΥΑ  Φ.350/51/139940/E3 της 14/10/2020 με την οποία καθορίζεται ότι οι επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικό τρόπο, δηλώνει ότι αποσύρει τα ψηφοδέλτια της για τις εκλογές του ΚΥΣΔΕ και του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής , όπως άλλωστε είχε δηλώσει- με την κατάθεση των ψηφοδελτίων- ότι θα πράξει σε περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν έτσι. Θεωρούμε ότι αυτή η επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί ευθεία παρέμβαση στις συνδικαλιστικές διαδικασίες και αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιβολή νομοθετημάτων που αποσκοπούν στην απομαζικοποίηση  και στην αποσυλλογικοποίηση.

Επειδή ο συνδικαλισμός δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ατομική υπόθεση, επειδή οι εργαζόμενοι δεν μπορούν με το πληκτρολόγιο να αποφασίζουν ποιος θα τους εκπροσωπεί και πώς θα αγωνίζονται και θα διεκδικούν , επειδή η συνδικαλιστική ιστορία γράφεται στις ιδεολογικές ζυμώσεις των γενικών συνελεύσεων και των ζωντανών εκλογικών διαδικασιών και επειδή , τέλος, δεν είμαστε τόσο αφελείς, ώστε να δεχτούμε ότι ένα ατομικό URL που θα δοθεί σε κάθε ψηφοφόρο εξασφαλίζει ανωνυμία , μυστικότητα και αδιαβλητότητα της ψηφοφορίας , δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτήν την παρωδία.

Καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να τηρήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να πράξουν το ίδιο.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΝ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password