Η ΔΑΚΕ υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Πριν λίγο έβγαλε ανακοίνωση η ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα (ΑΔΕΔΥ) λέγοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να παραμείνει έρμαιο σε πρακτικές και αντιλήψεις προηγουμένων δεκαετιών.

Τονίζοντας επίσης ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία αποτελεί την καλύτερη εγγύηση προκειμένου όλοι να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με τρόπο σύγχρονο και ασφαλή.

Μετά την ανακοίνωση αυτή μένει να δούμε τι θα πράξουν οι ΔΑΚΕ των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ), όταν ξέρουμε ήδη ότι οι δύο Ομοσπονδίες έχουν πάρει απόφαση για απόσυρση των ψηφοδελτίων.

Οι ΔΑΚΕ Δ.Ε. και Π.Ε. θα ακολουθήσουν την απόφαση της ΔΑΚΕ Δημοσίου ή θα πράξουν το αντίθετο;

Η ΔΑΚΕ Π.Ε. βέβαια την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων αν αυτές γίνουν με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η Ανακοίνωση

Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

«Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η διαμορφωμένη κατάσταση και όπως αυτή συνεχίζει να εξελίσσεται με την πανδημία του covid-19 δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί τροχοπέδη για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος. Οφείλουμε να αναζητούμε νέους, σύγχρονους και ταυτόχρονα αποτελεσματικούς τρόπους προκειμένου να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στο πλάι των εργαζομένων. Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να παραμείνει έρμαιο σε πρακτικές και αντιλήψεις προηγουμένων δεκαετιών.

Δεν μπορούμε να παραμένουμε αγκυλωμένοι σε νοοτροπίες και πρακτικές που όχι μόνο δεν προάγουν αλλά καθιστούν όλους εμάς άβουλους παρατηρητές των ραγδαίων εξελίξεων στο τομέα της τεχνολογίας.

Για την ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, η συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα των συνδικαλιστικών οργάνων είτε με κάλπες είτε με ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι μείζονος σημασίας.

Η ψηφοφορία δε, με ηλεκτρονικό τρόπο (για πρώτη φορά), εφόσον, και το κράτος εγγυάται το αδιάβλητο αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος των εκλογών, μας βρίσκει σύμφωνους. Αποτελεί την καλύτερη εγγύηση προκειμένου όλοι να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με τρόπο σύγχρονο και ασφαλή.

Η ΔΑΚΕ πρωτοπόρα στο χώρο εργασίας και με βαθύ αίσθημα ευθύνης καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα φωνής και εκπροσώπησης και κανένας δεν δικαιούται να τους το στερήσει.

Η Ε.Γ. Γραμματεία ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password