ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Με ΜΑΤ και Βία δεν γίνεται Παιδεία, ούτε νικιέται η Κοινωνία!

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το όργιο κρατικής καταστολής που αναπτύσσεται και πάλι μετά το καλοκαίρι τις τελευταίες μέρες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους πάνοπλους πραιτωριανούς του Χρυσοχοϊδη, ενάντια σε μαζικές και ειρηνικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Είχε προηγηθεί η επίθεση στους απεργούς γιατρούς και υγειονομικούς και την κινητοποίησή τους, αφού μετά το χειροκρότημα για να το διαφημίσουν τα κανάλια, ήρθε το ξύλο, που συνεχίστηκε ακόμη πιο άγριο και συστηματικό τη μέρα της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης των ψεύτικων αρίστων να καταστείλει και να εκδικηθεί τον λαό που γιόρταζε σε μια τεράστια και συγκλονιστική παλλαϊκή συγκέντρωση μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας διεθνώς ενάντια στο τέρας του ναζισμού και του φασισμού, αλλά πέρα από την οργή και τον αποτροπιασμό προκάλεσε και μια μεγάλη πορεία που διέσχισε όλη την Αθήνα και κατέληξε στο Σύνταγμα!!!

Όμως, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν πάρει φόρα και τα ασύδοτα ΜΑΤ έπνιξαν στα δακρυγόνα την Παρασκευή τη μεγάλη διαδήλωση κυρίως μαθητών, αλλά και γονέων και εκπαιδευτικών, έξω από το υπουργείο Παιδείας με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού, κυνηγώντας τα θύματά τους μέσα και στο Mall και τον σταθμό του τρένου. Το μεγάλο λάθος της σχολικής κοινότητας είναι ότι και πάλι από την αρχή του Σεπτέμβρη με πολλές μαζικές κινητοποιήσεις πανελλαδικά απαιτούν ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας στο σχολείο. Είναι προφανές ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν αντέχει το διάλογο, γι΄ αυτό και αξιοποίησε, για μια ακόμα φορά, την περιθωριακή δράση μικρής ομάδας. Με πλήθος χημικών και δακρυγόνων και επιθέσεις που έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια ανήλικων μαθητών, η αστυνομία διέλυσε κι αυτή τη μαζική συγκέντρωση.

Η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία εναντίον μαθητών, εκπαιδευτικών και του λαού συνολικά. Μετά τη συκοφάντηση και την «τιμωρία» με τις λεγόμενες «τηλεαπουσίες», όσων αγωνίζονται και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, προχωρά τώρα στην ωμή βία. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας. Τα αιτήματα τους είναι δίκαια και είναι και δικά μας αιτήματα. Η κρατική τρομοκρατία και το οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης των αγώνων δεν θα περάσει, η προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών και εκπαιδευτικών θα πέσει στο κενό!

Στην ίδια ακραία και προκλητική λογική η υπουργός “παιδείας” αρνείται διορθωτικές κινήσεις στην πολιτική της και εκφράζει αλαζονεία και επιθετικότητα για να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης στη χιλιοταλαιπωρημένη Παιδεία!… Συνολικά η κυβέρνηση με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο προχωρά και υλοποιεί την επίθεση εφ΄όλης της ύλης απέναντι στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας  δικαιώματα και η πανδημία ήταν η ευκαιρία τους για να επιταχύνουν και να περάσουν την αντιδραστική ατζέντα τους.

Δεν θα τους αφήσουμε να τα διαλύσουν όλα!!! Ο αγώνας όλης της κοινωνίας θα δυναμώσει και θα προχωρήσει για να προστατέψει τα αυτονόητα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της!

 

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15/10 στις 11.30 στα Χαυτεία

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Η Ανακοίνωση σε αρχείο word

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password