Ανακοίνωση των αιρετών της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής για τα κενά

Ανακοίνωση των αιρετών της ΑΣΕ στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής για τα κενά μετά τη Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Τεράστια παραμένουν τα κενά στην Ανατολική Αττική μετά την Γ΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Τα κενά των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ( περίπου 80) δεν καλύπτονται από αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, αλλά πρόκειται να καλυφθούν από αναπληρωτές με το απαράδεκτο καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων. Οι ώρες ειδικοτήτων που λείπουν από κάθε σχολείο δεν δίνονται ως κενά από τη Διεύθυνση. Λίγο πάνω από τα μισά Τμήματα Υποδοχής λειτουργούν στην περιοχή μας.

Συνεπώς, ένα μήνα μετά την έναρξη  της σχολικής χρονιάς πολλά σχολεία δεν αναπτύσσουν πλήρως το πρόγραμμά τους, πολλά τμήματα Ολοήμερου δεν λειτουργούν και   τα αιτήματα για διχοτόμηση τμημάτων δεν ικανοποιούνται.

Τραγικές είναι και οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή, αφού για  τις περίπου 250 εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις  προσελήφθησαν μόνο 50 εκπαιδευτικοί σε αυτή τη φάση, οι οποίοι  ως επί το πλείστον έχουν στην ευθύνη τους 2 και 3 μαθητές! Και φυσικά οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς εγκρίνονται και νέα αιτήματα παράλληλης στήριξης. Πάνω από 50 Τμήματα Ένταξης δεν λειτουργούν.

Το ίδιο συμβαίνει και στα νηπιαγωγεία  με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 12ο  νηπιαγωγείο Αχαρνών με 2 κενά.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντί να φροντίσει όχι μόνο να καλύψει τα κενά αλλά και να κάνει επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών λόγω των αυξημένων αναγκών σε συνθήκες έξαρσης της επιδημίας, απαντάει με βία και καταστολή στις κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Ως εδώ! Υπερασπιζόμαστε με όλα τα μέσα την υγεία, τη μόρφωση και την ίδια μας τη ζωή!

Συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική- πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 10 πμ. στα Προπύλαια.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password