Κεραμέως στη Βουλή: “Κανονικά θα μετράνε οι απουσίες από την τηλεκπαίδευση”

Αυτό δήλωσε σήμερα στη βουλή η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Μέρα25 Κρίτωνα Αρσένη.

 Είπε ότι η τηλεκπαίδευση αποτελεί καθήκον των εκπαιδευτικών και υποχρέωση της πολιτείας  και ότι οι απουσίες που καταχωρίζονται κατά τη διάρκεια της θα προσμετρώνται στο όριο των 114 απουσιών που δικαιούνται να κάνουν οι μαθητές.

Θυμίζουμε όμως , ότι το άρθρο 2 της κοινής υπουργικής απόφασης που ρυθμίζει τα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, ορίζει ότι οι καθηγητές θα αποκλείουν από την τηλεκπαίδευση και θα βάζουν απουσίες στους μαθητές που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου.

 Πολλοί εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο  δεν είναι δυνατό να γίνεται αφού οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μεταβληθούν σε ντετέκτιβ προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι μαθητές που παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

 Το σοβαρότερο όμως λένε οι ίδιοι, είναι ότι το συγκεκριμένο άρθρο έχει προβλήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας και όπως υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι μπορεί εύκολα να προσβληθεί.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password