Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: “Για την Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Γ΄Αθήνας”

Α΄ Β΄ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 12-10-2020

Δελτίο Τύπου για την Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Γ΄Αθήνας

Σήμερα 12/10/2020 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αθήνας που διοργανώθηκε από τις τρεις ΕΛΜΕ και τις Ενώσεις Γονέων της Δυτικής Αθήνας. Στη συνάντηση με το Διευθυντή Εκπαίδευσης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα: τα πολυπληθή τμήματα, η έλλειψη εκπαιδευτικών, η λήψη μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, η διενέργεια δωρεάν μαζικών και επαναληπτικών τεστ και η υπουργική απόφαση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Τόσο οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων ζήτησαν, έστω και τώρα, την κατάτμηση τμημάτων εκεί όπου υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες, τη διάθεση κονδυλίων για προσλήψεις εκπαιδευτικών και κατήγγειλαν την απαράδεκτη πίεση προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Γονείς και εκπαιδευτικοί διατύπωσαν την απόλυτη αντίθεσή τους με την τιμωρητική διάσταση της υπουργικής απόφασης και ζήτησαν από το Διευθυντή να μην προχωρήσουν στην εγγραφή στο my school όποιες απουσίες κρατήθηκαν από τα σχολεία κατά τη διάρκεια καταλήψεων.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής πολιτικής, δήλωσε ότι δε θα γίνει καμία κατάτμηση τμημάτων γιατί δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί. Αρνήθηκε να δεσμευτεί για οποιοδήποτε από τα ζητήματα που του τέθηκαν και, προκαλώντας τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς, δημιούργησε ένα κλίμα έντασης και διέκοψε τη συζήτηση, αφού θεώρησε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με το «εντέλεσθαι» που ο ίδιος έχει αποδεχθεί και θεωρεί ότι μπορεί να το επιβάλλει και στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Δηλώνουμε πως δεν κουραζόμαστε να είμαστε παρόντες, να απαιτούμε λιγότερους μαθητές στα τμήματα, περισσότερους καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, να διεκδικούμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές μας, την υγεία και την ασφάλεια για όλους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ,

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password