Παράπονα Διευθυντών για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Έ

ντονος προβληματισμός και μεγάλη ανησυχία για το εάν μπορεί να υπάρξει πραγματική δυνατότητα ή όχι παροχής ουσιαστικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προς μαθητές

Διευθυντές των Λυκείων της πόλης του Ηρακλείου συναντήθηκαν στο 2ο ΓΕΛ σύμφωνα με την εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ και συζήτησαν το θέμα που απασχολεί όλα τα σχολεία της χώρας, αυτό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια συνέταξαν ένα υπόμνημα στο οποίο παραθέτουν τον προβληματισμό και τις ανησυχίες τους όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

«Εμείς οι διευθύντριες και οι διευθυντές σχολείων του νομού Ηρακλείου εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και τη μεγάλη μας ανησυχία για το εάν μπορεί να υπάρξει πραγματική δυνατότητα ή όχι παροχής ουσιαστικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προς μαθητές μας περιπτώσεις έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος…

… τα διαφορετικά και επιμέρους προβλήματα του μαθητικού δυναμικού κάθε σχολείου (ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων περιοχών), οι έκδηλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, η συχνή αδυναμία πρόσβασης των νοικοκυριών στην ψηφιακή τεχνολογία και στο διαδίκτυο, όλα αυτά φοβόμαστε ότι τελικά θα μετατρέψουν το μορφωτικό αγαθό σε μια υπόθεση για τους λιγότερους, υπόθεση με την οποία κανενός από εμάς η συνείδηση δεν μπορεί να συμβιβαστεί.

Θεωρούμε ότι λύσεις μπορούν να υπάρξουν και προς τούτο ζητάμε ακρόαση από τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, ώστε με αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς τα παιδιά μας να του καταθέσουμε τις ειλικρινείς μας προτάσεις». 

Το συγκεκριμένο υπόμνημα κατατέθηκε, από 3μελή ομάδα των εκπαιδευτικών της σύσκεψης των Λυκείων της πόλης, στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ. Καρτσωνάκη.

Ο περιφερειακός διευθυντής με τη σειρά του υποσχέθηκε στους εκπαιδευτικούς ότι θα μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις που αναφέρουν  στο υπόμνημά τους στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password