Πανελλήνιο βραβείο στους μαθητές του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω πανδημίας, διεξήχθη ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιοηθικής με τίτλο “Η δική μου Βιοηθική”. Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου κατέλαβε τη 2η θέση στην εκδήλωση για τα σχολεία της Νότιας Ελλάδας με τον αγώνα επιχειρηματολογίας που είχε τίτλο “Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί: Υπέρ και κατά ”.

Η ομάδα των μαθητών του Προτύπου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ειρήνη Κοκολάκη-Τέντου, Εόα Μακρή, Στέλλα Μανωλίτση και τον μαθητή Γιώργο Κατσαρό, και με τη συνεργασία του φιλολόγου του σχολείου, Νίκου Ψαρομήλιγκου, παρουσίασαν το βίντεο με τον αγώνα επιχειρηματολογίας και στη συνέχεια είχαν μία πολύ καλή παρουσία στην εκδήλωση, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η εργασία των μαθητών αποτελούσε παρουσίαση του αγώνα επιχειρηματολογίας που είχε πραγματοποιηθεί στο σχολείο με τη συμμετοχή των μαθητών που παρακολουθούσαν τον Όμιλο Φιλοσοφίας με τίτλο “Διλήμματα της εποχής και της καθημερινής μας ζωής”. Ο όμιλος αυτός λειτουργεί στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια και αποσκοπεί αφενός στην επαφή των μαθητών με σύγχρονα διλήμματα από τον χώρο της επιστήμης, και όχι μόνο, και αφετέρου στην εξάσκηση των μαθητών στη δημιουργία και διατύπωση πειστικών επιχειρημάτων.

Η διάκριση αυτή αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας που είχαν καταβάλει οι μαθητές στο πλαίσιο του Ομίλου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου διαγωνισμού και το υψηλό επίπεδο των εργασιών που παρουσιάστηκαν, γεγονός που τόνισαν και οι ίδιοι οι διοργανωτές.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας που υπάγεται στον πρωθυπουργό, και το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας, στην οποία οι μαθητές παρουσίαζαν ζωντανά τις εργασίες που είχαν υλοποιήσει.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις, μία στη Θεσσαλονίκη στις 26 και27 και 27 Σεπτεμβρίου, για τα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, και μία στην Αθήνα στις 3 και 4 Οκτωβρίου, για τα σχολεία της Νότιας Ελλάδας.

Εφημερίδα: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ 12/10/2020

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password