Λύση με νομοθετική ρύθμιση για το παράβολο | ΥΠΕΣ

Νομοθετική ρύθμιση εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών προς επίλυση του προβλήματος που ανέκειψε κατα τη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών όσον αφορά το παράβολο.

Συγκεκριμνένα ο υπ. Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκος σε απάντηση του  στην ερώτηση βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ “Η Κυβέρνηση να δώσει σήμερα κιόλας λύση για  όσους απορρίφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 1ΓΕ/2019 και 2ΓΕ/2019, χωρίς δική τους ευθύνη”

ανέφερε πως εξετάζεται η ένταξη τους στους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών μέσω νομοθετικής ρύθμισης και η εν συνεχεία πρόσληψη τους ως αναπληρωτές

Συγκεκριμένα:

“Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει κατά τη διαδικασία πρόσληψης Εκπαιδευτικών, σχετικά με τη «μη καταβολή ηλεκτρονικού παραβόλου» και ειδικότερα αυτών που οι ενστάσεις τους δεν γίνονται δεκτές εξετάζεται η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης προς την κατεύθυνση να συμπεριληφθούν στους πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με δυνατότητα πρόσληψης τους, ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.”

Η απάντηση του υπ. Π.Θεοδωρικάκου ΕΔΩ

 

Όμως

όπως αναφέρει και στην απάντηση του “το ΑΣΕΠ είναι αποκλειστικά αρμόδιο να αποφανθεί επί των ενστάσεων των υποψηφίων βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και των αρχών της χρηστής διοίκησης και της επιείκειας.”

 

Η απάντηση τους ΑΣΕΠ δημοσιευμένη 28/9 είναι :

“Υποψήφιοι, των οποίων οι αιτήσεις δεν συνοδεύονται από αποδεικτικό καταβολής του καθορισμένου παραβόλου αποκλείονται από τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων της συγκεκριμένης προκήρυξης.”

και

“δεν είναι δυνατόν προσθέσουμε κάτι παραπάνω ή να υπεισέλθουμε σε περιπτωσιολογία, αφού κάθε περίπτωση εξετάζεται ενδελεχώς από το αρμόδιο Τμήμα του Α.Σ.Ε.Π. “

Αναλυτικά η απάντηση ΑΣΕΠ ΕΔΩ

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password