Κρούσμα σε ΕΠΑΛ σε τμήμα με 27 μαθητές

Τεράστιο θέμα με το ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ που συστεγάζεται με το ΓΕΛ της περιοχής και η τραγική κατάσταση με την έλλειψη χώρων. Οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου καταγγέλλουν ότι δεν έχει γίνει κανένα τεστ ούτε σε εκπαιδευτικούς ούτε σε μαθητές.

Από την άλλη είναι τεράστιο το οικονομικό κόστος που βαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό (θέμα που είχε αναδείξει η ιστοσελίδα μας με εκτενές ρεπορτάζ) καθώς γονείς και μαθητές καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι τα τεστ για τον κορωνοιό.

Όπως εξηγούν οι εκπαιδευτικοί σε επιστολή τους, στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κάποιο κρούσμα σε τάξη, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν το τεστ χωρίς καμία κάλυψη από τις Υγειονομικές υπηρεσίες.

Το κρούσμα έγινε γνωστό την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου σε τάξη με 27 μαθητές. Ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε σε κανένα τεστ στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος παρά μόνο η όλη κατάσταση αντιμετωπίστηκε με το κλείσιμο του τμήματος της Α Λυκείου.

Η έλλειψη αιθουσών θα αντιμετωπιστεί και σε αυτή την περίπτωση με λυόμενους οικίσκους.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο καθώς στο κτίριο στεγάζονται και το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα αποστάσεων και τήρησης των μέτρων για τους 600 μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ζητούν κάλυψη και στήριξη από την οικεία ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης (Α΄), από την οποία έχουμε και την πληροφόρηση.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password