Κεραμέως για καταλήψεις: “Πράγματα αδιανόητα. άδικα, παράλογα”. (vid)

Απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του βουλευτή Κρίτωνα Αρσένη σχετικά με τον αποκλεισμό των μαθητών που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σχολείου από την τηλεκπαίδευση η Υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο φαινόμενο των καταλήψεων το οποίο όπως είπε ταλαιπωρεί  δεκαετίες τη χώρα και αποτελεί παράλογη και έκνομη ενέργεια.

Απευθυνόμενη στο βουλευτή του Μέρα25 είπε ότι δεν υπάρχει κοινός τόπος για να συζητήσουν.

 Παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τις καταλήψεις ως αδιανόητες,  δήλωσε ότι έχει καλέσει τους εκπροσώπους του συντονιστικού των μαθητών για συζήτηση. 

Επανέλαβε για μία ακόμη φορά τμήματα με πάνω από 25 μαθητές είναι Μόλις το 3% των συνολικών  τμημάτων το σχολείο αποσιωπώντας όμως το γεγονός ότι το 65% των τμημάτων αριθμεί πάνω  από 20 μαθητές. 

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της επέμεινε ότι οι απουσίες από την τηλεκπαίδευση θα προσμετρώνται κανονικά στο όριο των 114 που έχουν δικαίωμα να κάνουν οι  μαθητές.

Αναφορικά με το επιχείρημα ότι οι μαθητές προβαίνουν σε καταλήψεις γιατί ζητούν να πηγαίνουν σε ένα ασφαλές από τον Covid-19 σχολείο, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως, σε αντίθεση με τα ανοικτά σχολεία, «σε πολλές καταλήψεις ήταν εκεί που είδαμε να μην τηρούνται τα μέτρα των αποστάσεων και τους μαθητές να μην φοράνε μάσκα».

Το βίντεο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password