Αυξημένος ο αριθμός των σχολείων σε ολική αναστολή. Διαδραστικός χάρτης

Αυξημένος είναι σήμερα ο αριθμός των σχολείων  που βρίσκονται σε ολική  αναστολή λειτουργίας λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των σχολείων που δεν λειτουργούν είναι 25 με τα περισσότερα να βρίσκεται στην Αττική. 

Στο διαδραστικό χάρτη  που έχει δημιουργήσει το imed Lab  μπορεί κανείς να δει αναλυτικές πληροφορίες για το ποια σχολεία είναι σε ολική και μερική αναστολή ποια τμήματα των σχολείων σε ποιες περιοχές της χώρας καθώς και το πότε θα επαναλειτουργήσουν.

Οι χάρτες είναι πρωτογενώς δημοσιευμένοι στη σελίδα σχετικών στατιστικών αναλύσεων που παρουσιάζονται στην εφαρμογή.

Λεπτομέρειες χρήσης

  • Με πέρασμα του ποντικιού (mouse over) επάνω από οποιαδήποτε κουκίδα στον χάρτη, εμφανίζεται η καταληκτική ημερομηνία της προγραμματισμένης αναστολής λειτουργίας στην εκάστοτε σχολική μονάδα, όπως και τα τμήματα ή οι τάξεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, σε περιπτώσεις σχολείων υπό μερική αναστολή.
  • Με «scroll», οι χρήστες μπορούν να κάνουν ζουμ στην περιοχή ενδιαφέροντός τους στον χάρτη.
  • Με διπλό «κλικ», οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις κατηγορίες κατάστασης των σχολείων (ολική αναστολή, μερική αναστολή, επαναλειτουργία), ώστε να δουν μόνο τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες να αποτυπώνονται στον χάρτη. Αποεπιλογή / επιλογή κατηγορίας, επίσης, γίνεται με αριστερό «κλικ».

 

Πηγή, επεξεργασία και ενημέρωση των δεδομένων

Πηγή των δεδομένων που αποτυπώνονται στον χάρτη είναι η σχετική λίστα των υπό αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης, την οποία δημοσιεύει το Υπουργείo Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τo iMEdD Lab συλλέγει τα εν λόγω δεδομένα (από την έναρξη των αναστολών λειτουργίας και εφεξής), τα επεξεργάζεται και τα οπτικοποιεί, ώστε οι χάρτες να είναι ενημερωμένοι με τα τελευταία στοιχεία κάθε φορά. Οι χάρτες ανανεώνονται δύο φορές την ημέρα.

Το σχετικό σύνολο δεδομένων (dataset), στο οποίο βασίζεται η δημιουργία των χαρτών, είναι δημοσιευμένο (σε αρχείο .csv) και ελεύθερα διαθέσιμο στο αποθετήριοτου iMEdD Lab στο GitHub, όπου συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα για την COVID-19 τα οποία χρησιμοποιούνται και αναλύονται για τους σκοπούς της εφαρμογής.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ:

https://lab.imedd.org/iframes/covid_graphics/schools_greece_gr/index.html

 

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password